Çin Tıbbındaki en şifalı 10 bitki - Azınlıkça
Yaşam

Çin Tıbbındaki en şifalı 10 bitki

Geleneksel Çin tıbbında baharatlar yüzyıllardır çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılmaya devam ediyor.

Eski çağlardan bu yana Çinlilerin kullandığı en yaygın olan 10 şifalı bitkiyi sizler için bir araya getirdik! İşte meyan kökünden Çin melek otuna kadar faydası saymakla bitmeyen 10 şifalı bitki…

Ginseng
Ginseng bitkisi, sağlığa oldukça faydalı olan afrodizyak etkisi yüksek Çin tıbbında da oldukça popüler bir baharattır. Yüzyıllardır ereksiyon bozuklukları, hepatit, menapoz ve yüksek tansiyon gibi sorunların giderilmesine yardımcı olmasıyla bilinir.

Meyan Kökü
Çin tıbbında iyileştirici ve toksin attırıcı bir madde olarak kullanılan meyan kökü, hepatit, astım, depresyon, soğuk algınlığı, grip, mide yanması ve bunun gibi sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Goji Berry
Sağlık ve ilaç sektöründe kendine yer edindirebilmiş bir meyvede goji berrydir. Goji berry yani bizdeki adıyla kurt üzümü bitkisi, hem çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılabiliyorken hem de yemeklere tat veren bir baharat görevini de üstleniyor.

Çin Geveni
Geleneksel Çin tıbbında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve metabolizma hızını arttırmak için yaklaşık 4000 yıldır Çin geveni bitkisi kullanılma devam ediliyor. Yaralanmaların iyileşmesi ve enfeksiyonların önüne geçilmesinde de oldukça etkilidir.

Zencefil
Zencefil, hazımsızlık sorunlarının giderilmesinde, kan dolaşımlarının güçlendirilmesi ve daha bunun gibi kalp ve sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir. Aroma ve tat olarak da kullanılan zencefil, mide bulantısı, soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde de etkili bir iyileştiricidir.

Çin Melek Otu
Çin melek otu, kas gevşetici olarak bilinen yaygın bir bitkidir. Etkili bir kas rahatlatıcı olmasının yanı sıra kalp hastalıklarının tedavilerinde ve kısırlık sorunlarında da oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Ayrıca melek otu bazı boğaz sorunlarına ve kalp ritim bozuklukları tedavilerinde de kullanılmaktadır.

Ephedra Sinica
Geleneksel Çin tıbbında kullanılan en eski bitkilerden biridir. Ephedra sinica ya da başka bir adıyla Ma Huang bitkisi astım, soğuk algınlığı, bahar nezlesi gibi alerjen durumları tedavi etmekte oldukça iyidir.

Mantarlar
Çin kültüründe mantarların farklı bir yeri vardır. Mantarların genel olarak tümör tedavilerinde kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca uyku sorunları ve kadınlarda cinsel isteksizliği de ortadan kaldırdığı görülmüştür.

Bupleurum
En önemli Çin bitkilerinden biri olan bupleurum bitkisi, karaciğer hasarları, eklem ağrıları ve iltihaplanmaları, bazı midesel sorunlar, akıl hastalıkları ve bunun gibi birçok sorunun tedavisi için kullanılmıştır.

Coptis Chinensis
Çin düğün çiçeği olarak da bilinen coptis chinensis bitkisi, bilinen en acı bitkilerden biridir. Sindirim sistemi sorunlarına karşı etkili bir iyileştiricidir. Çin tıbbının 50 ana baharatından biridir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çin, çok daha fazla süt üreten üç ‘süper inek’ klonladı: Klon inek sürüleri geliyor

Çin’deki bilim adamları, normal bir inekten çok daha fazla süt üreten inekleri başarıyla klonladılar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlaması muhtemel 5 ülke: Yunanistan da aralarında

19fortyfive.com’a göre Yunanistan, 3. Dünya Savaşı’nın çıkması muhtemel 5 ülke arasında yer alıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşler yine sarpa sarıyor: Çin’de Şanghay sakinlerinin yüzde 70’i koronaya yakalandı

Çin’deki üst düzey sağlık yetkilileri, bugün ilk kez, Kovid-19’dan ölenlerin sayısının ‘devasa! olduğunu ve Şangay’ın 25 milyon sakininin yüde 70’inin enfekte olduğunu kabul etti.
Devamını oku...