Batı Trakya’da Deprem Hazırlıkları Gözden Geçirildi: Büyük Bir Depreme Hazır Mıyız? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Deprem Hazırlıkları Gözden Geçirildi: Büyük Bir Depreme Hazır Mıyız?

Doğu Makedonya Trakya Sivil Koruma Bölgesel Operasyonel Koordinasyon Kurulu (PESOPP), 27 Eylül Cuma günü Batı Trakya’da Rodop Eski Valilik Binası’ndaki “Yorgos Pavlidis” konferans salonunda önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemi, bölgedeki olası depremler ve bu depremlerin sonuçlarıyla nasıl başa çıkılabileceği oldu.

Eyalet Başkanı Topsidis’ten İşbirliği Çağrısı

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Hristodoulos Topsidis, toplantının açılış konuşmasında, katılımcılara teşekkür ederek, geçtiğimiz yangın sezonunda gösterdikleri işbirliğinin altını çizdi. Topsidis, deprem gibi doğal afetlerle başa çıkmanın en iyi yolunun, tüm paydaşların etkili bir şekilde koordinasyon içinde çalışmasından geçtiğini vurguladı. “Olağanüstü olaylara ne kadar hazırlıklı olursak, onlarla o kadar iyi başa çıkabiliriz” diyen Topsidis, bölgenin bu tür afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekti.

Deprem Riski ve Hazırlıklar

Toplantıda, Sivil Koruma, Altyapı ve Bayındırlık Başkan Yardımcısı Konstantinos Venetidis de söz aldı. Venetidis, bölgede depremlerin nadir görüldüğünü ancak bu durumun, depremlerin sinsi bir doğası olduğunu unutturmaması gerektiğini belirtti. “Depremler sizi uyarmadan gelir, bu yüzden her an hazırlıklı olmalıyız” diyen Venetidis, bölgenin acil durumlara karşı hazırlık seviyesinin artırılmasının önemine işaret etti.

Toplantıya katılan ITSAK Araştırma Müdürü Vassilis Margaris ve OASP Sosyal Sismik Savunma Müdürlüğü Başkanı Asimina Kourou, Yunanistan’daki sismik riskler ve Doğu Makedonya Trakya bölgesinin depremlere karşı nasıl daha iyi hazırlık yapabileceği konusunda katılımcılara detaylı bilgiler sundu. Sismik Planlama ve Koruma Örgütü’nün bu süreçteki rolü ve eylemleri de ele alındı.

Kimler Katıldı?

Toplantıya, bölgedeki pek çok yetkili katılım sağladı. Aralarında, Sivil Koruma, Altyapı ve Bayındırlık Başkan Yardımcısı Konstantinos Venetidis, İskeçe Eyalet Başkan Yardımcısı Polikseni Brika, Rodop Eyalet Başkan Yardımcısı Manolis Tapatzas, bölgedeki sivil koruma müdürlüklerinin yöneticileri, itfaiye, polis ve 4. Kolordu temsilcileri ile ilgili diğer hizmet birimlerinin temsilcileri yer aldı.

Kurulun amacı, acil durumlarla başa çıkmak için yerel operasyonel koordinasyon organlarının çalışmalarını yönlendirmek ve tüm afet yönetim süreçlerini bölgesel düzeyde koordine etmektir. Ayrıca, bölgesel sivil koruma planlarının uygulanması ve vatandaşların afetlere karşı bilgilendirilmesi konularında önemli rol oynamaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Devasa Balkabağı Yetiştirildi: Tam 240 Kilo!

Batı Trakya’nın Orestiada (Kumçiftlik) bölgesinde 240 kilogram ağırlığında balkabağı yetiştirildi ve bu olay, hem yerel halk arasında hem de tarım dünyasında büyük bir ilgi uyandırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...