ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD’de TikTok’un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok‘un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Karar, “Amerikalıları Yabancı Düşmanlarca Kontrol Edilen Uygulamalardan Koruma Yasası” çerçevesinde alındı.

Büyük Çoğunluk Onayladı

Tasarı, aleyhte sadece 18 oya karşılık 78 oy ile Senato’dan geçti. Bu karar, daha önce 13 Mart’ta ABD Temsilciler Meclisi’nde de benzer bir çoğunlukla kabul edilmişti. Şimdi gözler, ABD Başkanı Joe Biden’ın bu yasayı imzalayıp yürürlüğe koymasına çevrildi.

Ulusal Güvenlik Tehdidi ve Yasaklama İhtimali

Tasarı, TikTok’un “ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğu” gerekçesiyle yasaklanmasının önünü açıyor. Eğer ByteDance, TikTok’u Amerikan bir şirkete devretmezse, uygulamanın ABD’deki internet mağazalarından kaldırılması söz konusu olabilir.

Siyasi ve İş Dünyasından Tepkiler

Hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat senatörlerin desteklediği tasarı, ByteDance’in TikTok üzerinden elde ettiği Amerikan vatandaşlarına ait bilgilerin Çin yönetimine iletilmesi iddialarını gündeme getiriyor. Karşıt görüşlü Kongre üyeleri ise, bu iddiaların kanıtlanması gerektiğini ve bir yasaklamanın ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceğini savunuyor.

TikTok’un Savunması

TikTok yönetimi, kendilerine yöneltilen suçlamaların gerçeği yansıtmadığını ve platformun ABD yasalarına uygun olarak faaliyet gösterdiğini belirtiyor. TikTok CEO’su Shou Zi Chew, satışın şu an için bir seçenek olmadığını ima etti.

Geleceğe Bakış: Potansiyel Alıcılar ve Diplomatik İkilemler

Eski ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, TikTok’un devralınması durumunda, uygulamayı satın almayı planlayan bir yatırımcı grubu kuracağını duyurdu. Çin hükümetinin bu satışa izin verip vermeyeceği ise henüz belirsiz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaçlı Öğrenci ABD Üniversitesi'nden Tam Burs Kazandı

Dedeağaç 4. Lise’nin başarılı öğrencisi Dimitris Deliakidis, Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Pensilvanya Üniversitesi’nde (UPENN) tam burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Devamını oku...