Yunanistan Genelinde Araç Çalarak Kaçakçılıkta Kullanıyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Genelinde Araç Çalarak Kaçakçılıkta Kullanıyorlar

Yunanistan genelinde Attika ve Selanik’ten çalınan araçların, Evros bölgesinde yasa dışı göçmen kaçakçılığında kullanıldığına dair üç yeni vaka Yunan polisi tarafından ortaya çıkarıldı.

Kaçakçılık şebekelerinin sıkça başvurduğu bu yöntemle çalınan araçlar, tehlikeli kaçakçılar tarafından Trakya’ya ulaştırılarak göçmenleri yasadışı yollardan anakaraya taşımakta kullanılıyor.

İlk Olay: Çalınan Araçla Ehliyetsiz Sürüş
5 Ekim Cumartesi’yi 6 Ekim Pazar’a bağlayan gece saatlerinde, Meriç bölgesinde Feres Sınır Muhafaza ekipleri, ehliyeti olmayan bir yabancıyı çalınan bir araçla yakaladı. Yapılan incelemelerde, aracın Attika’daki bir polis karakoluna hırsızlık olarak bildirildiği ve üzerinde yine çalıntı olduğu bildirilen başka bir aracın plakasının bulunduğu tespit edildi. Araç ve plakalar emniyet tarafından ele geçirilirken, olayla ilgili ön soruşturmayı Tiheros Polis Departmanı yürütüyor.

İkinci Olay: Selanik’ten Çalınan Araçla Yakalanma
5 Ekim Cumartesi günü öğle saatlerinde, Dimetoka Sınır Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Meriç bölgesinde Selanik’ten çalındığı tespit edilen bir araçla bir yabancıyı yakalayarak tutukladı. Söz konusu araç sahibine iade edilmek üzere muhafaza altına alınırken, olayla ilgili ön soruşturma Dimetoka Sınır Muhafaza Dairesi tarafından sürdürülüyor.

Üçüncü Olay: Kaçakçılık ve Çalıntı Araç Kullanımı
Aynı gün sabah saatlerinde, Dimetoka’da, Dimetoka Sınır Muhafaza ekipleri bir vatandaşı tutukladı. Şahsın, 29 Eylül’de Selanik’te çalınan bir araçla yasa dışı göçmenleri taşımaya çalıştığı tespit edildi. Olayla ilgili olarak tutuklanan kişinin, Yunan adli makamları tarafından ağır hırsızlık suçlamasıyla arandığı ve ehliyetine el konulduğu belirlendi. Araç sahibine iade edilirken, olay yerinde bulunan para ve cep telefonu da el konulan diğer eşyalar arasında yer aldı. Soruşturma Dimetoka Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Yunan polisi, çalınan araçların yasadışı göçmen kaçakçılığında kullanılmasına yönelik operasyonlarını sürdürerek, bu tür olayların önüne geçmeye çalışıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Panathinaikos'lu futbolcu Baldock, evinin yüzme havuzunda ölü bulundu

Eski Sheffield United oyuncusu, İngiltere doğumlu Yunan futbolcu Yorgos Baldock, 31 yaşında hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK Partisi Genel Başkanlık Seçimi 6 Ekim’de Yapılacak: Burhan Baran’dan Çağrı

Yunanistan’ın mevcut siyasi durumunun değişebilmesi için güçlü bir PASOK ve etkili bir liderin liderliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Milletvekili Burhan Baran, seçmenleri oy kullanmaya çağırıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İpsala Gümrüğünde Olay Yaratan Yunan Sürücü Tutuklandı

Yunanistan’ın Türkiye’ye bağlayan İpsala gümrüğü’nde aracıyla ters yola girip önce motosikletliye çarpan ve polise saldırmaya kalkan Yunan sürücü mahkeme kararıyla tutuklandı.
Devamını oku...