Çin, çok daha fazla süt üreten üç ‘süper inek’ klonladı: Klon inek sürüleri geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çin, çok daha fazla süt üreten üç ‘süper inek’ klonladı: Klon inek sürüleri geliyor

Çin’deki bilim adamları, normal bir inekten çok daha fazla süt üreten inekleri başarıyla klonladılar.

The Global Times’a göre bunlar, Çin’in Ningxia bölgesinde doğmuş ve Kuzeybatı Üniversitesi’nden bilim adamları tarafından yetiştirilmiş Hollandalı Holstein Friesian ırkının oldukça verimli ineklerinin klonları.

Söz konusu inekler yılda 18 bin litreye kadar, ömürleri boyunca ise 100 bin litreye yakın süt üretebilmekteler.

Karşılaştırıldığında, Çin Çevre, Gıda ve Tarım İşleri Bakanlığı’na göre Birleşik Krallık’ta ‘normal’ bir inek 2021’de 8.206 litre süt üretti.

Ningxia Daily’nin bildirdiği üzere, Çin Yeni Yılı’ndan hemen önce, Ningxia bölgesinde üç klonlanmış buzağı yaıldı. Bilim adamları Global Times’a Çin’in 10 bin yaygın sığır türünden yalnızca beşinin bir ‘süper inek’ kadar süt üretebildiğini söyledi ve proje lideri Jin Yaping, ekibinin Çin’deki süt üretimini artırmaya yardımcı olmak için süper inekleri ‘reenkarne ettiğini’ belirtti.

Jin gazeteye verdiği demeçte, ‘Çin’in yabancı süt ineklerine bağımlılığıyla başa çıkmak için sağlam bir temel olarak binden fazla süper inekten oluşan bir sürü oluşturmamız iki ila üç yıl sürecek’ ifadelerini kullanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Raflarında Satılan Süt Çok Pahalı: Para Üreticiye Gitmiyor

Yunanistan Hayvancılık Birliği Başkan Yardımcısı Dimitris Moshos, süpermarket raflarında satılan sütün fiyatıyla üreticilere ödenen fiyat arasındaki büyük farka dikkat çekti.
Devamını oku...
Yaşam

Kahveye süt eklenir mi?

Yeni araştırmaya göre, süt proteini ve kahve antioksidanları, bağışıklık hücrelerinin iltihapla mücadeledeki etkinliğini ikiye katlıyor.
Devamını oku...