Şansölye Merkel: Koronayla mücadele yüzyılın görevi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şansölye Merkel: Koronayla mücadele yüzyılın görevi

Almanya Şansölyesi Angela Merkel yaptığı yeni yeni yıl konuşmasında koronavirüsle mücadele ve salgının kontrol altına alınmasının siyasi, toplumsal ve ekonomik açıdan yüzyılın görevi olduğunu vurguladı.

Geleneksel yeni yıl konuşmasında Alman vatandaşlara hükümete güvendikleri ve sabırlı oldukları için teşekkür eden Merkel, “Daha uzun bir süre bu pandeminin nasıl üstesinden geleceğimiz hepimize bağlı olacak. Kış sert geçiyor ve geçmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında pandeminin kurbanlarını da anan Merkel, “Nefes almadan geçen bu yılın sonunda bir dakika ayırmak ve yas tutmak gerekiyor. Toplum olarak ne kadar çok insanın sevdikleri bir insana onlara ömrünün son saatlerinde yanında olamadan veda ettiğini unutmamalıyız. Onların acısını dindiremem. Ama bu akşam onları düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Merkel, “yaşanan can kayıpları düşünüldüğünde, Covid-19 hastalığıyla ilgili komplo teorilerinin yalnızca gerçek dışı değil aynı zamanda tehlikeli, alaycı ve yakınlarını yitiren insanlara karşı zalimce” olduğunu da söyledi.

“Sıra bana geldiğinde ben de aşı olacağım” diyen Merkel, salgının başlangıcından bu yana tüm dünyada ama özellikle de Almanya’daki bilim insanlarının topluma umut verdiğini ifade etti.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını resmi olarak 1 Ocak’ta Almanya’dan Portekiz’e geçecek. Almanya Başbakanı Angela Merkel görevini sanal ortamda Portekiz Başbakanı Antonio Costa’ya devretti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Haftada 4 Gün Çalışma Uygulaması Test Edilmeye Başladı

Almanya’da çalışma yaşamında çığır açacak haftada 4 gün çalışma uygulaması test edilmeye başlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanlar Hala Milyarlarca Alman Markı Saklıyor

Artan enflasyon oranları ve yaşam maliyetindeki yükselişe rağmen, pek çok Alman vatandaşının evlerinde hala kullanılmamış yüklü miktarda Alman Markı bulunuyor.
Devamını oku...