Yunanistan, Ayda Kurulacak Üsse Katılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan, Ayda Kurulacak Üsse Katılacak

Yunanistan, ABD öncülüğünde Ay’da kalıcı üs kurmayı hedefleyen Artemis Anlaşması’na katılma kararı aldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan, Artemis Anlaşması’na katılan 35’inci üyesi oldu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Gerapetritis, bu tarihi anlaşmanın imzalandığı Washington’daki törende bir araya geldiler.

ABD ve Yunanistan’dan Uzayda İşbirliği Mesajları

Blinken ve Gerapetritis, iki ülke arasındaki uzay alanında işbirliği yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Blinken, Artemis Anlaşması’nın giderek artan bir ilgi gördüğünü ve uzay keşfinin geleceğinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Artemis Anlaşması Nedir?:

Ay’da Kalıcı Üs Kurma Hedefi 1967 Dış Uzay Anlaşması’na dayanarak oluşturulan Artemis Anlaşması, uzayın sorumlu bir şekilde keşfedilmesi için çok taraflı, bağlayıcı olmayan ilkeler ve kurallar seti sunuyor. Anlaşma, uzay nesnelerinin kaydından bilimsel verilerin paylaşımına, faaliyetlerin çakışmalarının önlenmesinden acil yardım sağlanmasına kadar geniş bir yelpazede düzenlemeler içeriyor.

Artemis Anlaşması, ABD ve Yunanistan’ın yanı sıra Fransa, Avustralya, Bahreyn, Brezilya gibi dünya genelinden birçok ülkenin katılımıyla uluslararası bir işbirliği ve keşif platformu haline geldi. Anlaşma, Ay’da kalıcı bir üs kurulması ve bu üssün hem Mars yolculuğu için bir durak hem de değerli madenlerin çıkarılması için bir merkez olarak kullanılmasını hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...