Yunan Uzay Dairesi kuruluyor - Azınlıkça
Uncategorized

Yunan Uzay Dairesi kuruluyor

Yunan Uzay Dairesi kuruluyor

Yunanistan Dijital Politika, Telekomünikasyon ve Enformasyon Bakanlığı parlamentoya sunulacak yasa tasarısıyla Yunan Uzay Dairesi kuralacağını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Ulusal Uzay Uygulamaları Merkezi (EKDE) adıyla ülkemizin bu alandaki büyük eksikliğini kapatacak bir anonim şirket olacak” ifadelerine yer verildi. Dijital Politika Bakanı Nikos Pappas ise yaptığı açıklamayla “olması gerekeni yapıyoruz. Bugün için ülkemiz Yunanşstan’ın bir uzay dairesin olmaması düşünülemez” ifadelerini kullanırken “Yakın geçmişte, dönemin hükümetlerinin sorumluluğuyla uzaydaki haklarımızdan vazgeçmiş olmamız da düşünülmez” şeklinde konuştu.

Açıklamada ayrıca “bu yıl Hellas Sat uydusunun uzaya gönderilmesiyle doğacak ticari fırtsaların, Avrupa standartlarına uygun uzay politikasına sahip bir şirket tarafından değerlendirileceği” ifade edildi. Azınlıkça’daki habere göre böylece EKDE’nin, kamu tarafından değerlendirilmeyen transponder’leri kiralamayı üstleneceği kaydedildi.

Ayrıca önemli Yunan ve uluslararası araştırma merkezleriyle bir bağlantı teşkil edecek olan EKDE’nin, araştırmayı Yunan şirketlerinin üretimiyle birleştirmesi, uygulamaların Yunan ordusu tarafından değerlendirilmesini kolaylaştırması, silah sistemleri geliştirmeye yönelik programlara talip olması, uzay araştırmaları ve teknoloji konularından AB fonlarından istifade etmesi bekleniyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et