İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis’in Ukrayna’daki Varlıklarına El Konuluyor

Yunan kökenli Rus İşadamı İvan Savvidis

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis‘in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Ukrayna Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine harekete geçen Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi, Savvidis’in Ukrayna’daki malvarlığına el konulmasına yönelik kararı onayladı.

Öte tandan İvan Savvidis, Yunanistan’da PAOK futbol takımı, Selanik’teki Makedonya Palace ve Halkidiki’dekiPoto Carras Oteli yatırımları ve Selanik limanı gibi önemli kuruluşların sahibi veya yatırımcısı olarak biliniyor. Aynı zamanda, Yunan Mega Channel televizyon kanalında önemli bir hisseye ve Dimera Media aracılığıyla Ethnos ve Imerisia gazetelerini kapsayan Pegasus Yayınları ortaklarından.

Ukrayna’daki El Konulan Varlıklar ve İstihdam Etkisi raporlarına göre, Savvidis’in Ukrayna’daki varlıkları arasında, et ve sosis ürünleri için ambalaj üretimi alanında önde gelen PJSC Pentopak’ın ve iştiraki Atlantis-Pak Ukraine’nin tamamına el konuldu. Bu şirketler, yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlıyor.

Savvidis, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ve Birleşik Rusya partisinden Rus parlamentosunda üyeliği ile biliniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...