Batı Trakya'da Açık Deniz Rüzgar Çiftlikleri İçin İlk Araştırma İzinleri Verildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Açık Deniz Rüzgar Çiftlikleri İçin İlk Araştırma İzinleri Verildi

Batı Trakya denizinde, Dedeağaç açıklarında yer alacak pilot açık deniz rüzgar çiftlikleri için ilk iki araştırma izni, büyük bir etkinlikte Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Theo Skilakakis ve Bakan Yardımcısı Aleksandra Sduku’nun katılımıyla yatırımcılara teslim edildi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İzinler, TERNA ENERGY’nin bir yan kuruluşu olan “Aeoliki PROVATA TRAIANOUPOLEOS” ve Copelouzos Group’un bir yan kuruluşu olan “Thrakiki Aeoliki” firmalarına verildi.

Söz konusu lisanslar, Evros ilinin güney kıyı şeridi ve Semadirek adasının kuzey-kuzeydoğusunda bulunan deniz alanlarını kapsıyor. Belirlenen bu alanlar, toplam kapasitesi 600 MW’a kadar olan pilot projeler için öngörülüyor. Araştırma alanları, Ulusal Açık Deniz Rüzgar Geliştirme Programına (NADP) dahil edilmiş olup, şu anda son şeklini alan Ulusal Enerji ve İklim Planı’nda (NECP) belirlenen ulusal hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacak.

Bakan Skilakakis, Yunanistan‘ın iklimi ve Avrupa enerji haritasındaki stratejik konumu sayesinde güçlü bir açık deniz potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin kullanılmasının ülkenin önemli bir enerji merkezi haline gelmesine katkıda bulunacağını ifade etti. Ek olarak, Ekim ayı sonunda Ulusal Açık Deniz Rüzgar Çiftliği Geliştirme Programı taslağı için duyurular yapıldığını ve şimdi de pilot Açık Deniz Rüzgar Çiftlikleri için ilk iki araştırma izninin ilan edildiğini belirtti.

Skylakakis, açık deniz rüzgar enerjisinin dışa dönük ve yenilikçi özelliklerinin Yunan ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, açık deniz rüzgar çiftliklerinin geliştirilmesinin Yunanistan‘ın enerji özerkliğine katkıda bulunacağını ve 2040-2045 yılları arasında 12 GW’lık iddialı hedefe ulaşarak ülkeyi bir yeşil enerji ihracatçısı haline getireceğini ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Çiftçilerinden Kipi Sınır Kapısı'nda 4 Saatlik Barikat

Batı Trakya’nın Evros ilçesinde çiftçiler, Yunanistan genelindeki protesto hareketine güçlü bir katılım göstererek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geçiş noktalarından Kipi Sınır Kapısı’nı dört saat süreyle trafiğe kapatma kararı aldı.
Devamını oku...