Yunanistan'da Soğuk ve Fırtınalı Hava Geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Soğuk ve Fırtınalı Hava Geliyor

Meteoroloji uzmanları, Yunanistan‘ı koruyan “rüzgar duvarının” zayıflamasıyla hafta sonu kötü hava şartlarının yaşanacağını öngörüyor. Beklenen değişiklikler yağmur, fırtına, sert rüzgarlar ve sıcaklık düşüşüne neden olacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Cumartesi günü, Ege bölgesinde lokalize sağanak ve fırtınalar bekleniyor. Bu olaylar kısa sürede geçse de, meteoroloji uzmanları özellikle Pazar ve Pazartesi günleri kuzeyden esecek soğuk rüzgarlara ve düşük sıcaklıklara dikkat çekiyor.

SKAI meteoroloji uzmanı Hristina Suzi, Cumartesi günü kötü hava koşullarının önce batı, kuzey ve doğu Ege’de başlayıp ardından tüm Yunanistan’a yayılacağını bildirdi. Suzis’e göre, doğu ve orta Makedonya ile Batı Trakya bu durumdan daha yoğun etkilenecek.

Pazar günü yağışlar doğu ve adalar bölgesinde yoğunlaşacak. Kuzey rüzgarları İyonya’da 9, Ege’de ise 8 bofor gücüne ulaşacak. Bu rüzgarlar, Cumartesi günü özellikle orta ve kuzey bölgelerde, Pazar günü ise tüm ülkede sıcaklık düşüşüne neden olacak.

17 Kasım 2023 Cuma günü için yapılan tahminlere göre, batıda ve kademeli olarak orta ve kuzey bölgelerde artan bulutlanma bekleniyor. Batı kesimlerde öğle saatlerinden itibaren, orta ve kuzey kesimlerde ise akşam saatlerinden itibaren yerel sağanak yağışlar görülecek. Kuzey İyonya ve Epir’de gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Yunanistan’ın geri kalanında ise havanın neredeyse açık olması ve öğleden sonra özellikle Ege’de yoğunlaşacak ince bulutların görülmesi bekleniyor.

hava durumu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...