Gümülcine'de Gazze İçin Protesto Gösterisi Düzenlenecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de Gazze İçin Protesto Gösterisi Düzenlenecek

Gümülcine Özel Çalışanlar Birliği ve Rodop İli Kadınlar Derneği, Gazze‘deki savaşa karşı protesto gösterisi düzenleme kararı aldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İki örgüt, barış için ortak protesto çağrısında bulunarak, vatandaşları seslerini yükseltmeye davet ediyor. Protesto gösterisi 11 Kasım Cumartesi günü saat 12:00’de şehrin ana merkezi olan Platia İrinis’de gerçekleşecek.

Örgütlerin yaptığı ortak açıklamada, “Halkların barışı için, halkların kardeşçe yaşaması için mücadele ediyoruz. İsrail işgalinin sona ermesi ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğine inanıyoruz. Katledilen Filistin halkı ve çocuklarıyla dayanışmamızı her şekilde güçlendiriyoruz. Ülkemizin İsrail’in suç politikasını desteklemeye yönelik ABD-NATO-AB planlarına dahil olmasına karşı çıkıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bu çağrı, Gümülcine ve çevresindeki halkın, bölgedeki savaşa ve onun yarattığı insani krize karşı duyarlılığını ve dayanışmasını göstermektedir. Organizatörler, geniş katılımın önemine vurgu yaparak, barışa olan inancın ve insan haklarına olan bağlılığın altını çiziyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...