BM: Gazze'de Ölenlerin Yüzde 70'i Kadın ve Çocuk - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

BM: Gazze’de Ölenlerin Yüzde 70’i Kadın ve Çocuk

Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kuruluşlar, Gazze‘de yaşanan İsrail saldırılarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

BM’nin Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, son üç haftada öldürülenlerin yüzde 70’inin çocuk ve kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Acı Tablo

Lazzarini, Güvenlik Konseyi’nde yaptığı açıklamada, Gazze’de son üç haftada yaşananların “toplumun en savunmasız kesimleri” olan çocuklar ve kadınlar tarafından en çok ödendiğini ifade etti. Lazzarini, Gazze’de “mevcut ablukanın toplu bir cezalandırma” olduğunu belirtti.

UNICEF Açıklaması

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russel, Gazze’de 3.400’den fazla çocuğun öldüğüne, 6.300’den fazla çocuğun da yaralandığına işaret etti. Russel, “Bu rakamlar, her birimizi sarsmalı” dedi.

Altyapı Tahribatı İnanılmaz Seviyelerde

Russel, Gazze’de 221 okulun ve 177.000’den fazla konutun yıkıldığı veya zarar gördüğü, temiz su ve sanitasyon eksikliğinin ise yaklaşan bir felaketi işaret ettiğini belirtti.

Uluslararası Hukuk ve İnsani Yardım Çağrısı

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Direktörü Lisa Doughten, tüm tarafların uluslararası hukuka saygı duyması gerektiğini vurguladı. Doughten, Gazze’ye daha fazla insani yardım yapılması için acil izin verilmesinin kritik olduğunu söyledi.

Çarpıcı Veriler

Gazze’de hükümet tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana 18 bin ton bomba attığı, bu miktarın İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi.

Çeşitli uluslararası kuruluşların Gazze’de yaşanan insanlık dramına dair açıklamaları, durumun vehametini gözler önüne seriyor. Sivil kayıpların ve altyapı tahribatının yanı sıra, uluslararası hukuk ve insani yardım ihtiyacı gibi konular, uluslararası toplumun gündemine girmiş durumda.


”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazze'de 4 Günlük Ateşkes Başladı: İnsani Ara ve Rehine Takası Anlaşması

Gazze Şeridi’nde yaşanan gerginliğe dört günlük bir mola veriliyor. Bugün sabah 08.00 itibariyle başlayan ateşkes, hem Gazze’nin kuzeyini hem de güneyini kapsayacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Filistin Dayanışması İçin Eylem Düzenleniyor

İskeçe kentinde, Filistin halkıyla dayanışma amacı taşıyan bir konser etkinliği düzenlenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazze'de Şifa Hastanesi Devre Dışı: Hastaların Durumu Kritik

Gazze’nin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi’nin faaliyetleri durma noktasına geldi.
Devamını oku...