Gümülcine Belediye Meclisi'nden Gazze İçin 'Barış' Çağrısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Meclisi’nden Gazze İçin ‘Barış’ Çağrısı

Gümülcine Belediye Meclisi, dünya gündemini sarsan Gazze‘deki çatışmalara ilişkin “barış çağrısı” kararı aldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Gümülcine Belediye Meclis,, İsrail ve Hamas arasında süren savaşa barışçıl bir son verilmesi çağrısında bulunarak, bölgesel ve küresel barış için sesini yükseltti. Bu karar, Belediye Başkanı Yannis Garanis liderliğindeki birkaç çekimser oy ve Yannis Leventis’in karşı oyu ile kabul edildi.

Meclis İçinde Fikir Ayrılıkları

Karar, Gümülcine Belediye Başkanı Garanis ve Belediye Meclisi Başkanı Kleopatra Stoyanidou arasındaki görüş ayrılığını da gün yüzüne çıkardı. Başkan Garanis, belediye meclisinin bir dış politika organı olmadığını savunurken, Stoyanidou, kararın sadece bir barış çağrısı olduğunu ve bu yöndeki duruşunu koruduğunu belirtti.

Sivil Toplum Oylaması

Kararın oylamasında, “sivil toplumda çizgi” olmadan yapıldığı ve bu nedenle sonucun herhangi bir tarafın propagandasından etkilenmediği vurgulandı. Belediye Meclisi’nin, çatışmanın her iki tarafına da barışçıl bir çözüm sunulması gerektiğini belirten bir tutum sergilediği görüldü.

Uluslararası Hukuka Vurgu

Gümülcine Belediye Meclisi, kararında, BM kararları ve uluslararası hukukun önemini vurgulayarak, bölgedeki çatışmanın sona erdirilmesi için uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Farklı Sesler ve Tutumlar

Kararın kabul edilmesi sürecinde, Spartakos lideri Kostas Karaiskos’un uzun süreli çağrıları ve bağımsız meclis üyesi Yorgos Lutatidis’in gündeme getirdiği öneriler dikkat çekti. Konuşmasında “sert” eleştirilerde bulunan Halk Koalisyonu Başkanı Yannis Leventis, hükümeti ve uluslararası kurumları hedef aldı.

Belediye Başkanının Tutumu

Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis ise dış politikanın hükümet ve Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülmesi gerektiğini, ancak yine de diyalog sonrasında karara katıldığını belirtti. Bu durum, Belediye Başkan Yardımcılarından Dimitris Karastavrou’nun da katıldığı genel bir eğilimi yansıttı.

Meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun destek vermesiyle kabul edilen kararda, Gazze’de barışın sağlanması çağrısında bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...