Miçotakis: 'Türk-Yunan İlişkilerindeki İlerlemenin Kıbrıs'a Yararı Olacak' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: ‘Türk-Yunan İlişkilerindeki İlerlemenin Kıbrıs’a Yararı Olacak’

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ile yaptığı ortak açıklamada, Türk-Yunan ilişkilerindeki ilerlemenin Kıbrıs sorununa da olumlu katkılar sunacağın söyledi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Miçotakis ve Hristodulidis Atina‘da Başbakanlık Konutu’nda düzenlenen 1. Hükümetlerarası Toplantı sonrası açıklamalarda bulundular.

Güvenlik ve İstikrar Vurgusu

Miçotakis, Yunanistan ve Kıbrıs’ın Güneydoğu Akdeniz’deki güvenlik ve istikrarın temel direkleri olduğunu söylerken, Kıbrıs sorununun çözümünün sürekli bir ulusal öncelik olduğunu ve BM müzakerelerinin yeniden başlamasının hedeflendiğini ifade etti. Yunan Başbakan ayrıca, “Kıbrıs’ta iki devletli pozisyonun kesinlikle kabul edilemez olduğunu” yineledi.

Miçotakis, AB’nin Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılmasında aktif bir rol oynaması gerektiğini ve Yunanistan‘ın BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden eylemlerin durdurulması için çaba göstereceğini belirtti. Yunan Başbakan yeni BM Genel Sekreteri temsilcisinin atanmasını beklediklerini dile getirdi.

Türkiye ve İsrail’e Mesaj

Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ilişkilerin uluslararası hukuk çerçevesinde geliştirilmesini vurgulayarak, bu ilerlemenin Kıbrıs meselesine de olumlu yansıyacağını kaydetti. Ayrıca, Yunanistan olarak İsrail‘in meşru müdafaa hakkını desteklediklerini ve Hamas’ın eylemlerini Filistin halkından ayırdıklarını söyledi.

Yapılan görüşmede ayrıca Avrasya Enterkonektörü projesi ve 2024 yılında Yunanistan tarafından üstlenilecek Doğu Gaz Akdeniz Forumu girişimi ele alındı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...