Gazze'nin Dış Mahallerinde İsrail Tankları Görüldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazze’nin Dış Mahallerinde İsrail Tankları Görüldü

Görsel arşivden kullanılmıştır

Gazze Şeridi’nde şiddetli çatışmaların yaşandığı ve İsrail ordusunun bölgeyi yoğun bir şekilde bombaladığı bir dönemde, uluslararası haber ajansları Gazze’nin eteklerinde İsrail tanklarının görüldüğünü bildirdi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Fransız Haber Ajansı ve Haaretz, İsrail ordusunun Salah al-Din yolunu kestiğini ve buradan geçmeye çalışan araçlara ateş açtığını belirtti.

İsrail ordusu, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde düzenlediği operasyonlarda İsrail ordusu, “600’den fazla hedefi” vurduğunu, aralarında “silah depoları, tanksavar füze fırlatma alanları ve Hamas tarafından kullanılan sığınaklar”ın da bulunduğunu iddia etti. Hamas da, Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde üçüncü gece boyunca “şiddetli çatışmaların” yaşandığını açıkladı.

İsrail Suriye’ye de Saldırdı

İsrail ordusu, Hamas ile yaşanan çatışmaların bölgede tırmanabileceği endişesiyle, Suriye topraklarından açılan roket ateşine karşılık olarak Suriye’deki bazı hedefleri vurduğunu açıkladı.

İnsani Yardım Konvoyları Yolda

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 33 yardım kamyonunun Gazze Şeridi’ne giriş yaptığını belirtti. Bu, 21 Ekim’den bu yana gelen en büyük yardım konvoyu olarak kayda geçti. Ancak OCHA, yardımların yetersiz olduğunu ve “insani durumun yeni bir felaket boyutunda kötüleşmesinden” endişe duyduğunu belirtti.

Çatışmaların İnsanî Maliyeti

Filistinli İslamcı hareket Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarında 1.400’den fazla kişi hayatını kaybetti. Hamas Sağlık Bakanlığı ise, Gazze Şeridi’ne yönelik aralıksız bombardımanlar sonucunda 8,000’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hastaneler Tehlikede

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun hastanelerinin bulunduğu bir bölgeyi defalarca bombalayarak hastaları ve binlerce sivili tehlikeye attığını belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazze'de 4 Günlük Ateşkes Başladı: İnsani Ara ve Rehine Takası Anlaşması

Gazze Şeridi’nde yaşanan gerginliğe dört günlük bir mola veriliyor. Bugün sabah 08.00 itibariyle başlayan ateşkes, hem Gazze’nin kuzeyini hem de güneyini kapsayacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Filistin Dayanışması İçin Eylem Düzenleniyor

İskeçe kentinde, Filistin halkıyla dayanışma amacı taşıyan bir konser etkinliği düzenlenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazze'de Şifa Hastanesi Devre Dışı: Hastaların Durumu Kritik

Gazze’nin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi’nin faaliyetleri durma noktasına geldi.
Devamını oku...