DSÖ'den Gazze İçin Çağrı: Ambulanslar Yaralılara Ulaşamıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DSÖ’den Gazze İçin Çağrı: Ambulanslar Yaralılara Ulaşamıyor

İsrail‘in Gazze‘ye yönelik yoğun bombardımanının ardından iletişimin tamamen kesildiği bölgeyle ilgili Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yaptı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Ghebreyesus, “Bu şartlar altında hastaların tahliyesi ve güvenli bir sığınak bulma şansı yok. Karartma, ambulansların yaralılara ulaşmasını da imkansız kılıyor,” dedi.

DSÖ Genel Direktörü, bölgedeki çalışanlar ve sağlık tesislerine hâlen ulaşamadıklarını, güvenliklerinden endişe ettiklerini belirtti ve ateşkes için yetkili kişileri acil eyleme çağırdı.

Aynı şekilde Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesilmesinin, bölgedeki insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarına dair kritik bilgilere ulaşmayı zorlaştırdığını açıkladı. Örgüt, İsrail ordusunun kara operasyonlarını genişleteceğini duyurmasının ardından, bölgedeki çalışanlarıyla bağlantıyı kaybettiklerini ifade etti.

İngiltere merkezli örgüt, “Daha fazla sivil can kaybını önlemek ve Gazze’ye hayati öneme sahip insani yardımların girişini sağlamak için tüm taraflara acil ateşkes çağrımızı yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, 27 Ekim Cuma akşamı Gazze’ye yönelik kara operasyonlarını genişleteceğini açıkladıktan sonra, bölge havadan ve karadan yoğun bombardımana tutulmuştu. Bombardımanın öncesinde, Gazze’deki internet ve telefon bağlantısının tamamen kesildiği bildirilmişti.

Gelişmeler, bölgedeki insani krizin daha da derinleştiğine işaret ediyor. DSÖ ve Uluslararası Af Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar, yaşanan dramatik durum karşısında acil çözüm çağrısı yaparak, tüm tarafları ateşkese ve insani yardımların Gazze’ye ulaştırılmasına izin vermeye davet ediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazze'de 4 Günlük Ateşkes Başladı: İnsani Ara ve Rehine Takası Anlaşması

Gazze Şeridi’nde yaşanan gerginliğe dört günlük bir mola veriliyor. Bugün sabah 08.00 itibariyle başlayan ateşkes, hem Gazze’nin kuzeyini hem de güneyini kapsayacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Filistin Dayanışması İçin Eylem Düzenleniyor

İskeçe kentinde, Filistin halkıyla dayanışma amacı taşıyan bir konser etkinliği düzenlenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazze'de Şifa Hastanesi Devre Dışı: Hastaların Durumu Kritik

Gazze’nin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi’nin faaliyetleri durma noktasına geldi.
Devamını oku...