EFSYN'den Çipras'a Çağrı: Sessizliğin Zamanı Değil, Konuşmalısın! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EFSYN’den Çipras’a Çağrı: Sessizliğin Zamanı Değil, Konuşmalısın!

SYRIZA Partisi‘nde Stefanos Kasselakis‘in genel başkan seçilmesinin ardından başlayan kavgalar ve kopmalar karşısından eski lider Aleksis Çipras‘ın sessiz kalması eleştirilere neden oluyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Efimerida Ton Sintakton (EFSYN) gazetesi, SYRIZA‘nın eski genel başkanı Aleksis Çipras‘a önemli son sayısında çağrıda bulundu. Gazete, bugünkü manşetinde Çipras’ı “şimdi, çok geç olmadan” konuşmaya davet etti.

Kritik Zamanda Çağrı

Gazete yönetiminden gelen çağrı, SYRIZA Merkez Komitesi’nin kritik toplantısından birkaç saat önce geldi. EFSYN, Çipras’a hitaben yayınladığı birinci sayfa makalesinde, eski başkana SYRIZA‘nın içindeki gelişmelere karşı sessiz kalmaması gerektiğini vurguluyor. Gazete, Çipras’ın bugüne kadar sürdürdüğü sessizliğin diğerleri tarafından yanlış yorumlanabileceğini belirtiyor.

Siyasi Pozisyon ve Etki

EFSYN makalesinde, “Siyasette sessizlik bir pozisyondur. Ancak sessizlik, sessiz olanın konumuna asla atıfta bulunmayan başkaları tarafından istenildiği gibi yorumlanır” ifadelerine yer veriyor. Gazete, Çipras’ın siyasi bilgi ve deneyimine atıfta bulunarak, SYRIZA içindeki bölünme durumunun onu hem tarihsel hem de siyasi olarak etkilediğini vurguluyor.

SYRIZA’nın Doğal Lideri Çipras’tır

EFSYN, Çipras’ın SYRIZA halkı tarafından partinin doğal lideri olarak görüldüğünü ve bu nedenle net bir pozisyon ve görüş belirtmesi gerektiğini savundu. Gazete, Çipras’a “şimdi, inşa ettiği her şey yıkılmadan önce açıkça konuşması” çağrısında bulundu.

Öte yandan Aleksis Çipras’ın SYRIZA‘daki tartışmaları, partiden ayrılanları ve süren kavgaları yakından takip ettiği biliniyor. Olga Gerovassili ve Alekos Flambouraris’in, Çipras’ın çok yakın çevresinde yer alan kişiler olarak, SYRIZA içindeki gelişmelerden duyduğu endişeyi yansıttığı belirtiliyor.

EFSYN’deki çağrı şöyle:

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, Αλ. Τσίπρα

Η σιωπή στην πολιτική είναι θέση. Όπως και η ομιλία. Μόνο που η σιωπή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος. Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία. Η διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του είναι βέβαιο ότι τον αφορά, τον προβληματίζει και σίγουρα τον πλήττει ιστορικά και πολιτικά. Αυτός θεωρείται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο φυσικός αρχηγός του. Ασφαλώς έχει θέση και άποψη, τις οποίες δεν μπορεί να αφήνει έκθετες σε ερμηνείες. Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε.

«ΕΦ.ΣΥΝ.»

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aleksis Çipras'tan Çarpıcı Açıklamalar: Solun Yol Ayrımı ve Demokrasinin Kara Lekesi

Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, Kathimerini, Yunanistan Ulusal Bankası Kültür Vakfı, Delphi Forumu ve London School of Economics (LSE) Yunanistan Gözlemevi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Seçim sonrası: 50 yıl sonra” temalı konferansta açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme

Yunanistan’da ana muhalefet partisi SYRIZA’nın Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop SYRIZA İl Örgütü'nde Yeniden Yapılanma ve Geçici Yönetim

SYRIZA Partisi Rodop İl Örgütü, son dönemde yaşanan istifaların ardından yeni bir yapılanma sürecine girdi.
Devamını oku...