Kivi Üretiminde Olağanüstü Kontroller Artırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kivi Üretiminde Olağanüstü Kontroller Artırıyor

Kivi Ürününce Kontrollerin %77’si İhracat Noktalarında Yoğunlaşıyor, Bakanlık Üretici ve İhracatçıların Çıkarlarını Koruma Altına Aldığını Vurguladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Atina, 28 Ekim 2023Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, kivi üretimi ve pazarlamasında olağanüstü kontrollerin artırıldığını açıkladı. Yunanistan’ın önemli bir ihraç ürünü olan kivinin kalitesinin korunması ve uluslararası itibarının sürdürülmesi amacıyla gerçekleştirilen bu kontroller, önceki yıla kıyasla önemli bir artış gösteriyor.

Artan Kontroller ve Bulgular

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bugüne kadar işletmeler üzerinde 476 kontrol gerçekleştirilmiş olup, bunların 72’si kivi ile ilgilidir. Uygunsuzlukların tespit edildiği durumlarda, yaptırımların uygulanmaya başlandığı” ifade edildi. Özellikle kontrollerin %77’sinin ülkeden çıkış noktalarında yoğunlaştığı vurgulandı. Geçen yıl aynı dönemde sadece 194 kontrol gerçekleştirilmişti.

Hedefler ve Amaçlar

Yunanistan Tarım Bakanlığı‘nın temel amacı, yürürlükteki AB ve ulusal mevzuata uyum sağlamak ve üreticilerin yanı sıra sağlıklı ihracat yapan işletmelerin çıkarlarını korumaktır. Bu kontroller, kivi üretiminin ve pazarlamanın tüm aşamalarında gerçekleştiriliyor ve sektörde daha fazla şeffaflık sağlamayı hedefliyor.

İhracat ve İtibar

Kivi, Yunanistan için önemli bir ihraç ürünüdür. Ürünün kalitesi ve genel olarak Yunan ürünlerinin uluslararası pazarlardaki itibarı, bu tür kontrollerle korunmayı ve sürdürmeyi hedefliyor.

Bakanlık, bu tür kontrollerin üretici ve tüketici güvenini artırdığını ve ürün kalitesini yükseltmeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Özellikle ihracat noktalarında yoğunlaşan kontroller, uluslararası alanda ürün kalitesinin sürekliliğini sağlamak için kritik bir öneme sahip.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...