Erdem Hüseyin'den ilk açıklama: 'Bu Zafer Hepimizin!' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdem Hüseyin’den ilk açıklama: ‘Bu Zafer Hepimizin!’

Erdem Hüseyin, kazandığı zaferin ardından Kozlukebir Belediyesi önünden ilk resmi açıklamasını yaptı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Kozlukebir Belediye Başkanlığı için gerçekleşen 15 Ekim 2. tur yerel seçimlerin ardından Erdem Hüseyin, büyük bir oy farkıyla başkanlığı kazandı

“15 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde, yaklaşık 2 bin oy gibi rekor bir oy farkı ile birinci sıraya taşıdınız,” ifadelerini kullanan Erdem Hüseyin, 1 Ocak 2024 itibarıyla iktidarı devraldıklarında var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Rekor Oy Farkıyla Zafer

Kozlukebir Belediyesi bölgesinde toplamda 11.000 kişinin oy kullandığı ikinci tur yerel seçimlerde, 6.160 oy alarak, bölgede bu denli büyük bir oy farkıyla seçilen ilk Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Erdem Hüseyin, “Bu zafer hepimizin,” dedi Hüseyin, “9 yıllık iktidar partisini geride bırakıp, halkın takdirini ve güvenini kazandık.” yorumunda bulundu.

Teşekkürler ve Şükranlar

Yeni Belediye Başkanı, özellikle seçim sürecinde emeği geçen ekip arkadaşlarına, meclis üyesi ve muhtar adaylarına teşekkür etti. Hüseyin, yurt dışından ve anavatandan oy kullanan seçmenlere de ayrıca teşekkürlerini iletti.

Geleceğe Dair Planlar ve Rakiplere Saygı

Kozlukebir Belediye Başkanı olarak büyük bir sorumluluk taşıyacağının farkında olduğunu belirten Hüseyin, görevi hakkıyla yerine getirmek için tüm gücüyle çalışacağını ifade etti. Ayrıca, Umut Listesi başkanı Tarkan Multaza ve iki dönem belediye başkanlığı yapmış olan Rıdvan Ahmet’e de teşekkürlerini iletti.

“Hepimiz kardeşiz ve bundan sonraki dönemde Kozlukebir Belediyesi’ni halkımızla birlikte dostluk ve barış içinde yöneteceğiz,” diyen Hüseyin, yeni dönemde Rıdvan Ahmet’in tecrübeleri ve Tarkan Multaza’nın gençliğiyle birlikte Kozlukebir için en kaliteli hizmeti sunmaya hazır olduklarını belirtti.

İkinci tur yerel seçimlerde Erdem Hüseyin ile Rıdvan Ahmet kozlarını paylaşmışlardı.

15 Ekim 2023 2. Tur Yerel Seçimler Sonucu:

  • Erdem Hüseyin 6.160 oy %58,22
  • Rıdvan Ahmet 4.421 oy %41,78

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir Belediyesi Sakinleri Rüzgar Türbinlerinden 1 Milyon Evro Tasarruf Etti

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı’nın yayınladığı resmi verilere göre, Kozlukebir (Arriana) Belediyesi sakinleri rüzgar türbinlerinden 1 milyon evro tutarında indirim elde etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gazze'deki Hastane Saldırısına Batı Trakya'dan Kınama

Gazze’deki hastaneye yönelik İsrail saldırısına ilişkin aralarında İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, yerel siyasetteki azınlık temsilcileri ve azınlık kuruluşları kınama açıklamaları yaptı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Metios’un Taşıyamadığı Yük: Halk Ne Dedi?

Kim derdi ki Hristos Metios, koltuğu garanti gözüyle baktığı 15 Ekim ikinci tur yerel seçimlerinde kaybedecek?
Devamını oku...