Kılıçlar çekildi: Kozlukebir’de çeşme kavgası büyüdü! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kılıçlar çekildi: Kozlukebir’de çeşme kavgası büyüdü!

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ile Anamuhalefet Listesi Başkanı Erdem Hüseyin

Kozlukebir (Arriana) Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ile anamuhalefet listesi başkanı Erdem Hüseyin arasındaki çeşme kavgasında taraflar ağır ithamlarda bulunmaya devam ediyor. Son açıklama Erdem Hüseyin’den geldi.

Kozlubekir Belediyesi‘nde sular durulmuyor. Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bursa Osmagazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından Sirkeli’ye yapılmak istenen ancak yapılamayan çeşme konusunda anamuhalefeti suçlamış ve ağır ifadeler kullanmıştı.

Rıdvan Ahmet’in suçlamalarına anamuhalefet lideri Erdem Hüseyin cevap verdi.

Erdem Hüseyin sert cevabında Rıdvan Ahmet ile ilgili ağır ithamlarda bulundu. Erdemin Facebook hesabından yaptığı açıklama şöyle:

PERŞEMBE GÜNKÜ YALANLARDAN VE MASALLARDAN SONRA GELELİM GERÇEKLERE VE RESMİ BELGELERE.

Kardeş Belediyemiz olan Bursa Osmagazi Belediye Başkanı sn. Mustafa Dündar tarafından Sirkeli’ ye yapılacak olan çeşmenin gerçek hikayesi :

• Öncelikle açıkça belirtmek isteriz ki kardeş Belediyemiz tarafından yapılacak olan çalışmalara ne bizim nede Sirkeli halkının karşı gelmesi düşünülemez, aksini düşünen en alçak haindir.

• Şimdi biz soruyoruz sn. Başkana, iktidara geleli 6 yıl olmasına rağmen bu çeşmeyi bu zamana kadar neden yapmadınız…??? Kimden korktunuz…??? Elinizi kolunuzu bağlayan mı vardı…???

• Geçen yıl hemde kendi köyünüzün meydanında, insanların içinde sn. Μustafa Dündar çeşmeden dolayı sizi terbiye ederken niye ağzınızı açıpta konuyu izah etmediniz…??? Burdan çeşmeyi yapmak istemediğiniz açıkça anlaşılıyor.

• Açıklamanızda yine yakın olduğunuz KARAKOL’dan söz etmişsiniz. KARAKOL inşaatı niye durdurdu…??? Acaba yine yasal olmayan birşey mi yaptınız…???

• Βizler KARAKOL’un yolunu dahi bilmeyiz ama bazı odakların geçmişi hatta dedelerinin KARAKOL’un yolunu çok iyi bildiklerini halkımızda çok iyi biliyor.

• Geçtiğimiz yıllarda çeşmenin yapılacağı yerle ilgili Sirkeli halkından ve seçilmişlerinden görüş almıştınız, çeşmenin şimdiki yere cami dükkanlarının önünü kapatacağı ve dükkanların kiralanmasında zorluklar yaşanacağı gerekçesiyle size bu yerle ilgili olumsuz görüş bildirmişlerdi.

• Siz bunu bildiğiniz halde politik oyun oynamaya kalkarak Sirkeli halkının iradesini hiçe saydınız ve algı operasyonuyla Sirkeli’yi çeşmeye karşı göstermeye çalıştınız. Bu tür algı operasyonlarını yakın geçmişte kimler tarafından yapıldığı aşikardır.

• Halkın iradesine saygı göstereceğiniz yerde, hayatını entrikalarla geçirmiş olan yeni yardımcınızın aklına uydunuz. Bu klavuzla devam edin sizin ve listenizin ne hale düşeceğinizi çok yakında göreceğiz.

• Sirkeli halkı yıllardır özlemle bu çeşmenin yapımını bekledi ama siz bu çeşmeyi güzel görünmeyecek bir yere yaptınız hatta gizlediniz. Κimin korkusuna bu çeşmeyi görünmeyecek yere yaparak gizlediniz…???

• Siz kendiniz şahsen bana ve Sirkeli temsilcilerine 19 Haziran 2020 Cuma günü saat 11’e randevu vermenize rağmen, bizi saatlerce utanmadan beklettiniz ve randevuya gelmeyerek kaçtınız.

• Οysa biz size çeşmeyle ilgili görüş ve önerilerimizi aktaracaktık. Çünkü bizler çeşmeyi her zaman istedik ve daha güzelini daha iyisini nasıl yapabilirizi konuşacaktık ama siz entrika peşinde olduğunuz için kaçtınız.

• Sizin amacınız çeşme değil, çeşmeyi araç olarak kullanarak Sirkeli halkından intikam almaya kalktınız çünkü Sirkeli ilk defa büyük bir birlik ve beraberlik içerisinde bulunuyor ve bize %81’ lik bir destek verdi. Βu yaptiklarınızdan sonrada bu destek %90’ ların üzerine çıkacak bunuda bir kenara yazın.

• Şimdi gelelim Perşembe günü yapılan Sirkeli köyü yerel yönetimi toplantısına. Toplantıda sizin listenizden seçilmiş olan muhtar ve sonradan size dönen muhtar arkadaşlar bile bizim önerilerimize tamam diyerek destek verdiler. Hatta size ve yeni yardımcınıza yapmış olduğumuz tüm eleştirileri onaylayarak imza attılar. Çünkü kendileri ne söz aldılar nede bir öneri sundular. Oysa toplantıdan önce onlara makam odanızda özel ders veriyordunuz ama anlaşılıyor ki dersi yanlış vermişsiniz sonuçta sizi yerden yere vurdular.

• Son olarak bu toplantıda Sirkeli muhtarımız Hasan Ömer arkadaşımızın 5620 protokol numaralı önerisi oy birliği ile kabul edilmiştir. Bu öneri hem muhtarımızın, hem benim, hem BİRLİK LİSTESİ’nin en önemliside SİRKELİ halkının görüşleridir.

• Ayrıca bu süreçte devamlı irtibat halinde olduğum değerli büyüğümüz Bursa Osmangazi Belediye Başkanı sn. Mustafa Dündar’a bize yardımlarından dolayı ve çeşmenin yapılmasında insiyatif aldığı için şükranlarımı sunuyorum.

ΝΟΤ : Sayın başkan bir dahaki sefere sosyal medyada açıklama yaparken haberi olmayan daha fazla kişi etiketle tamam mı. Son günlerdeki sergilemiş olduğunuz tavırlar tam bir tükenmişlik sendromunu ortaya koyuyor. Bunlar artık sizin son çırpınışlarınız bu son yaptıklarınızla seçim kazanma şansınız kalmadı ve kaybetmeye mahkumsunuz.

Erdem Hüseyin

PERŞEMBE GÜNKÜ YALANLARDAN VE MASALLARDAN SONRA GELELİM GERÇEKLERE VE RESMİ BELGELERE.Kardeş Belediyemiz olan…

Posted by Erdem Huseyin on Saturday, July 25, 2020

RIDVAN AHMET ANINDA CEVAP VERDİ

Anamuhalefet listesi başkanı Hüseyin’in açıklamalarına karşılık Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ise şu cevapları verdi:

“Sirkeli köyümüz muhtar heyeti toplantısında kabul edilen aşağıda da açıkça görüldüğü gibi 5620 sayili yazı değil, 19 Δ/2020 Belediyenin projesidir.”

Sirkeli köyümüz muhtar heyeti toplantısında Toplantida Kabul edilen aşağıdada açıkça görüldüğü gibi 5620 sayili yazi degil, 19 Δ/2020 Belediyenin projesidir.

Posted by Ridvan Ahmet on Saturday, July 25, 2020

“5620 sayılı yazıyı bile toplantıya beş kişilik heyetten sadece bir kişinin imzasıyla getirebiliyor. Diğer üyeler acaba neden imza atmıyor? O önemli açıklamalarda bu son sayfa neden yayınlanmıyor? Son sayfayı ve son noktayı ben koyayım. Takdir bölge halkının olsun.”

Rıdvan Ahmet

5620 sayılı yazıyı bile toplantıya beş kişilik heyetten sadece bir kişinin imzasıyla getirebiliyor.Diğer üyeler acaba…

Posted by Ridvan Ahmet on Saturday, July 25, 2020

Öte yandan Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet’in çeşme kavgasının fitilini yaktığı şu açıklamaları olmuştu:

Seçimlerden önce çocuk parkı yapılması için sirkeli köyümüzün meydanında henüz faaliyete geçmemiş ve inşaatı bitmemiş…

Posted by Ridvan Ahmet on Thursday, July 23, 2020

Erdem Hüseyin ise cumartesi günü yazılanlara cevap vereceğini söylemişti:

Artliklerimden arkamda durdukları için Allah razı olsun…Cumartesi’yi bekleyin…

Posted by Erdem Huseyin on Thursday, July 23, 2020
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/31135-kozlukebir-belediyesinde-cesme-kavgasi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir'de Endişe Verici Olay: Üç Köpeğin Cesedi Bulundu

Kozlukebir’deki Gargacık Mahallesi’nde yaşayanlar için bu hafta üzücü bir başlangıç oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir Belediyesi Sakinleri Rüzgar Türbinlerinden 1 Milyon Evro Tasarruf Etti

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı’nın yayınladığı resmi verilere göre, Kozlukebir (Arriana) Belediyesi sakinleri rüzgar türbinlerinden 1 milyon evro tutarında indirim elde etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kötü hava koşulları nedeniyle Kozlukebir Belediye bölgesinde okul faaliyetlerine ara verildi

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin’in kararıyla kazaları önlemek için okullarda eğitime ara verildi.
Devamını oku...