Kozlukebir’de genel eve oy birliğiyle hayır oyu ve tartışma - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir’de genel eve oy birliğiyle hayır oyu ve tartışma

Kozlukebir’de genel eve oy birliğiyle hayır oyu ve tartışma

Kozlukebir (Arriana) Beledye Meclisi oy birliğiyle genel eve hayır dedi.

Konu ile ilgili Belediye Meclis Başkanı Molla Ali Memet İsmail sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada muhalefet listesi önderi Erdem Hüseyin’e cevap verilirken, Hüseyin’inde altına yorum yaptığı görüldü.

Yapılan açıklama şöyle:

Kozlukebir Belediyesi Meclis Başkanı olarak ,
Erdem Hüseyin’in sosyal medyadaki (facebook) yazısı kapsamında açıklamadır.

PAZAR, 5 Ocak 2020, Saat 02:24/Erdem Huseyin “Biz bugüne kadar neye hayir demişik be Serdar arkadaş…??? Meclisteki konuların neredeyse tümüne evet dedik bügüne kadar. ( Göçmen Kampı ve Genel Ev dışında)”.

Rodop ili Sağlık Kurulunun 10-09-2019 tarihli 2244 yazısıyla, Genel Ev ve Ruhstalar ile ilgili N. 3463/2006 sayılı kanun kapsamında Belediyemizden kurul talep etmiştir. 21 Ekim 2019 tarihinde saat 19:00 yapılan Mecliste, Ruhsat verilmesinin uygun olmadığı ve kurulun kurulması için İktidar ve Muhalefet meclis üyleri Meclis Üyesi görevlendirmemesi kararı oybirligiyle alınmıştır. Erdem Hüseyin’in sosyal medyadaki yazısı Genel Ev konusuna hayır dediklerini, sanki iktidar Meclis üyeleri kabul etmiş gibi intiba uyandırmıştır. Bu hususta Erdem Hüseyin ’in daha hassas olup kamu vicdanına tam manasıyla açıklama getirmesi gerekir, zira siyasi ahlak ilkelerini bunu gerektirir. Bu vesileyle 84/2019 sayılı Meclis kararın içeriğinin iyi okunması gerektiğini hatırlatır, kaldı ki toplumun hassasiyetleri siyasi düşünce ve ideolojilerin her zaman üzerindedir. Kozlukebir Belediyesi meclis kararlarına uyulmalıdır.
MOLLA ALİ MEMET İSMAİL
KOZUKEBİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANI

Erdem Hüseyin’in yaptığı yorum ise şöyle:

Sayın Meclis Başkanım, sevgili İsmail abim, bak kendin söylüyorsun İNTİBA UYANDIRMIŞTIR. O zaman meclislerin birçok belediye meclisinde olduğu gibi hatta eyalet meclislerindede olduğu gibi canlı yayınlanması için senden bir adım bekliyoruz. Meclis başkanı olarak meclislerin canlı yayınlanması konusunda bizlere öncülük et lütfen. Bunu kaç defa dile getirdik ama malesef kabul eden olmadı. Böylece halkımız tüm gerçekleri görür, bilgi kirliliği yaşanmaz ve sizde bu tür gereksiz açıklamalar yapmak zorunda kalmazsınız.
(Ayrıca Genel Ev konusunda iktidar azaları evet demiştir diye birşey söylemedim ben sadece kendi grubum adına konuştum.)
Saygılar…

Kozlukebir’de genel eve oy birliğiyle hayır oyu ve tartışma

İLGİLİ HABER

Serdar Memet’ten Erdem Hüseyin’e sert cevap: Gümülcine’deki muslukları aktığı için…

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.