Serdar Memet’ten Erdem Hüseyin’e sert cevap: Gümülcine’deki muslukları aktığı için... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Serdar Memet’ten Erdem Hüseyin’e sert cevap: Gümülcine’deki muslukları aktığı için…

kozlukebir su sorunu 1

Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Büyük Sirkeli köyünde yaşanan su kesintisi sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Muhalefet listesinden başkan adayı olan eczacı Erdem Hüseyin su kesintisi nedeniyle Kozlukebir Belediye yönetimini suçlarken Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Memet’ten sert cevap geldi.

Erdem Hüseyin’in “kendi köyündeki su deposuna müdahalenin nasıl gerçekleştiğini ve yaşanan sorunu bile bilmediğini” öne süren Serdar Memet, “Sayın Erdem Hüseyin’in Gümülcine’deki muslukları aktığı için, köyündeki sorun giderildiği zaman köylülerine suyun müjdesini sosyal medya üzerinden verme ihtiyacı duyduğuna inanıyorum” dedi.

Muheletetteki Erdem Hüseyin yaptığı eleştiri açıklamasında, Sirkeli’de meydana gelen su kesintisinde belediye yönetiminin söz konusu problemi gidermesi gerekirken tamiratı bir gün geciktirdiğini öne sürmüştü.Serdar Memet ise iş günü olmamasına rağmen belediye çalışanlarının özveriyle çalışarak sorunu giderdiklerini belirtmişti.

SERDAR MEMETİN AÇIKLAMASI

Değerli Kozlukebir Belediyesi halkı değerli Büyük Sirkeli köyü sakinleri,sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Dün 03/01/2020 cuma günü 15:00 civarında bilgisini aldığım istem dışı bir kazadan dolayı Büyük Sirkeli köyü su deposunda ana dağıtım su boru hattında önemli bir patlak meydana gelmiştir.

Akabinde hemen sayın köy muhtarı ile iletişime geçerek su kesintisi yaşanacağının köy sakinlerine bildirilmesi ve herkesin gerekli önlemleri alması sağlanmıştır.

Sorunun giderilebilmesi için su depolarının tamamının boşaltılması gerekmektedir.Bu yüzden saat 17:00 civarında yine köy muhtarı tarafından su pompaları kapatılarak su depolarına su aktarımı durdurulmuştur.Saat 19:00 civarında köy çeşmelerinde su azalarak sabaha kadar bitmiştir.

04/01/2020 tarihinde cumartesi günü sabah 08:00 da iş günü olmamasına rağmen belediye çalışanları teknik soruna müdahale ederek 15:00 civarında sorunu gidermiştir. Hatta daha önceden mevcut olan ve yine tamir edilmesi için su depolarının boşaltılması gereken ana su boru hattı üzerinde yer alan vanayı da, belediye çalışanları fedakarlık göstererek tamir ederek Büyük Sirkeli köyü sakinlerinin birgün daha susuz kalmalarını önlemişlerdir.

Bu doğrultuda tatil günlerini feda ederek sorunun giderilmesi de emeği geçen tüm çalışanlara şahsım ve sayın Belediye Başkanı sayın  Rıdvan Ahmet adına sonsuz teşekkür ederim.

Değerli Kozlukebir Belediyesi sakinleri değerli halkım, DEMOKRATİK GÜÇ ekibi olarak yaklaşık altı yıldan beri yönetimini sürdürdüğümüz Kozlukebir Belediyesinde gerçekleşen sorunlara anında müdahale etmekteyiz. Sorunun  boyutu ve giderilmesi belli bir süreç ve aşama zinciridir.

Bu süreçten bilgisi olmayan sayın ana muhalefet lideri Erdem Hüseyin hatta kendi köyündeki su deposuna müdahalenin nasıl gerçekleşeceğini ve sorunun ne olduğunu bilmeyerek eleştirel bir dille sosyal medya siyaseti yaparak suyun gelişini müjdeleyerek sözde köylülerini bilgilendirmektedir.

Sirkeli bölgesi başkan yardımcısı olarak 03/01/2020 cuma günü gerçekleşen bu sorunu  sayın Erdem Hüseyin ile sosyal medya üzerinden değil olayın gerçekleştiği gün Büyük Sirkeli köyünde sular kesildiği zaman bire bir telefon ile veya yüz yüze görüşmek isterdim.

Ama inanıyorum ki sayın Erdem Hüseyin in GÜMÜLCİNE deki muslukları aktığı için köyündeki sorun giderildiği zaman köylülerine suyun müjdesini sosyal medya üzerinden verme ihtiyacı duyduğuna inanıyorum.

Gerçekleşen bu talihsiz olayı siz değerli Kozlukebir Belediyesi sakinlerinin yorumuna bırakıyorum saygılarımla.

Serdar Memet

Sirkeli bölgesi başkan yardımcısı

ERDEM HÜSEYİN’İN AÇIKLAMASI: 

Değerli Sirkeli halkı, dün meydana gelmiş olan bir kazadan dolayı köyümüzün suları kesilmişti, malesef daha dün bu problemin giderilmesi gerekirken NEDENSE tadilat bu güne bırakılmıştı.

Az önce problem giderildi ve su deposuna tekrardan su gönderilmeye başlandı. Ancak depo boş olduğundan dolayı suyun musluklarımıza gelme saati tahminen saat 15.30 – 16.30 civarı olacaktır.

Saygılarımla…

Erdem Hüseyin

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et