Erdem Hüseyin’den Serdar Memet’e ağır suçlama: Göz göre göre halkımızı zehirliyorsunuz! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdem Hüseyin’den Serdar Memet’e ağır suçlama: Göz göre göre halkımızı zehirliyorsunuz!

Erdem Hüseyin’den Serdar Memet’e ağıt suçlama: Göz göre göre halkımızı zehirliyorsunuz!

Kozlukebir (Arriana) Belediyesi anamuhalefet listesi başkanı Erdem Hüseyin ile Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Mehmet arasında sosyal medyada patlak veren tartışma büyüyerek devam ediyor.

Büyük Sirkeli köyünde yaşanan su kesintisi sorunuyla ikili arasında tartışma başlarken, Erdem Hüseyin’in su kesintisi nedeniyle Kozlukebir Belediye yönetimini suçlaması üzerine Serdar Mehmet sert bir cevap ererek anamuhalefet listesi başkanı Erdem Hüseyin’in “kendi köyündeki su deposuna müdahalenin nasıl gerçekleştiğini ve yaşanan sorunu bile bilmediğini” öne sürmüştü.

Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet “Sayın Erdem Hüseyin’in Gümülcine’deki muslukları aktığı için, köyündeki sorun giderildiği zaman köylülerine suyun müjdesini sosyal medya üzerinden verme ihtiyacı duyduğuna inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Erdem Hüseyin dün akşam yeni bir açıklama yayınlayarak “birçok köyde amiant boru sıkıntısı” olduğunu öne sürerek belediye yönetimini “göz göre göre halkı zehirlemeye devam etmekle” suçladı.

ERDEM HÜSEYİN’İN AÇIKLAMASI

“AÇIKLAMA

Cuma günü Sirkeli köyünde meydana gelmiş olan su kesintisinden dolayı köyümüz uzun saatler gereksiz yere susuz kalmıştır.

Sirkeli bölgesinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı arkadaşımız sayın Serdar Memet’in şahsıma yazmış olduğu yazı ise bilinçsizce yazılmış çok talihsiz bir yazıdır.

1- Açıklamasında problemin ana dağıtım su boru hattında olduğunu belirtmektedir, oysa problem (patlak) Küçük Sirkeli köyünün eski ana dağıtım su boru hatlarından bίrindedir ve günümüzde Küçük Sirkeli’ye su göndermemektedir. (Sadece o bölgeye yakın olan Erenlik bölgesindeki az sayıda eve su vermekte).

2- Ayrıca tüm boru hatlarının vanalarının olmasına rağmen, malesef hiç bir vana çalısmamaktadır. Oysa vanalar çalısır durumda olsaydı köyümüz saatlerce susuz kalmazdı, deponun boşalmasıda beklenmezdi, sadece patlak borunun vanası kapatılarak problem süratli bir şekilde giderilirdi. Her şeyi çok iyi bildiğini ve yaptığını iddia eden bu arkadaşlarımız, yıllardır birkaç vanayı değiştirememişlerdir buda onların başarısızlığını bir kez daha ortaya koymuştur.

3- Hatırlatmakta fayda var, su bir temel ihtiyaçtır. İçme suyuyla ilgili oluşacak en küçük problemin dahi anında giderilmesi gerekmekte. Κimsenin kimseyi susuzlukla terbiye etme hakkı yoktur. Bu konuda tatil günü diye bir yaklaşım söz konusu dahi olamaz, çünkü bu tür işler Belediyenin asli görevidir. Κüçücük bir problemi çözmeyi halka bir lütuf gibi sunmak ise bu arkadaşımızın ne kadar küçük düşündüğünün bir göstergesidir.

4- Bu arkadaşımız yaklaşık 16 aydır bu görevi sürdürmekte ama ne kadar üzücüdür ki hiçbir konuda fikir ve bilgi sahibi değildir, sadece kulaktan duyma yalan ve yanlış bilgilerle açıklama yaptığı çok açıktır.

5- Biz her zaman Azınlık Belediyeciliğini dile getirdik ancak sn. Βaşkan Yardımcısı bu kavramı iyi anlıyamamış olsa gerek ki yazısında defalarca belirtmiş olduğu ve halkın oylarıyla seçilmiş olan Sirkeli muhtarını sosyal medya hesabında (facebook) engellediği için muhtar arkadaşımız sn. Ömer Hasan onun açıklamasını görüp okuyamadı malesef. Azınlığımız içerisinde bu tür yaklaşımlar kabul edilemez ve bu yanlıştanda derhal dönülmesi gerekmekte.

6- Son olarak bu yönetim yaklaşık 6 yıldır görevdedir ancak Sirkeli köyünün ne su deposunun vanalarını değiştirmişlerdir, nede amiant (kanserojen) su şebekesinin borularını yenilemişlerdir. Aynı amiant boru sıkıntısı başta Hemetli ve Kurcalı olmak üzere birçok köyümüzde mevcut ve göz göre göre hala halkımızı zehirlemeye devam ediyorlar.

SAYGILARIMLA…”

İLGİLİ HABER

Serdar Memet’ten Erdem Hüseyin’e sert cevap: Gümülcine’deki muslukları aktığı için…

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.