Libya'daki Ölümcül Kaza Nedeniyle Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Üç Günlük Yas İlan Etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Libya’daki Ölümcül Kaza Nedeniyle Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Üç Günlük Yas İlan Etti

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, Libya‘da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Yunan askeri personeli için Silahlı Kuvvetlerde üç günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan üç Silahlı Kuvvetler mensubu ve iki tercümanın naaşları C-27 uçağıyla Libya’dan ülkeye geri getirilirken üç günlük ulusal yas ilan ediliyor.

Bakan Dendias, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Libya’daki Yunan insani yardım misyonuna katılan ve görev sırasında hayatını kaybeden üç Silahlı Kuvvetler mensubunun ölümünden dolayı en derin üzüntülerimi ifade ediyorum. Diğer ülkelerden giden misyon mensuplarıyla birlikte ihtiyaç sahibi insanlarla dayanışmanın pratik bir göstergesi sırasında meydana gelen bir kazada hayatlarını kaybetmeleri, büyük Silahlı Kuvvetler ailesi ve tüm Yunan halkı için büyük bir üzüntü kaynağıdır” dedi.

Dendias, “Aynı göreve katılan iki sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı da en derin üzüntülerimi ifade ediyorum. Şu anda düşüncelerimiz, en içten taziyelerimizi sunduğumuz kaza kurbanlarının ailelerinin yanı sıra acil şifalar dilediğimiz yaralılarla birliktedir” şeklinde konuştu.

Libya’da meydana gelen kazanın detaylarına göre, Yunan misyonunun Derna şehrine yardım götürdüğü otobüs, bir kamyonla çarpıştı. Başlangıçta hafif yaralanmalardan bahsedilmişti, ancak son açıklamalarda üç kişinin öldüğü ve ikisinin kayıp olduğu belirtildi. Sonunda, kayıp iki kişinin de cesedi bulundu ve Yunanistan ekibinden toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan, ABD Fırkateynlerinin Yunan Tersanelerinde Ortak Üretimini İstiyor

Yunanistan, Amerikan fırkateynlerinin Yunan tersanelerinde ortak tasarımı ve üretimi için ABD ile önemli bir diyalog başlattı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk-Yunan Diplomatik Görüşme Takvimi Belirlendi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk-Yunan diplomatik ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias İskeçe'de: 4. Kolordu Komutanı'nın Görev Devir Teslim Törenine Katılıyor

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, 4. Kolordu Komutanlığındaki görev devir teslim törenine katılmak amacıyla İskeçe’ye (Xanthi) geliyor.
Devamını oku...