Libya'da trajedi: 5 Yunan insani yardım görevlisi trafik kazası sonucu öldü! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Libya’da trajedi: 5 Yunan insani yardım görevlisi trafik kazası sonucu öldü!

Uluslararası medyada yer alan haberlere göre 5 Yunan insani yardım görevlisi Libya’da trafik kazasında öldüler.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Uluslararası haber ajansları, bugün erken saatlerde Libya’da Yunan insani yardım ekibi üyelerinin karıştığı bir trafik kazasının trajediye dönüştüğünü bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın kaza sonrasında bazı hafif yaralıların olduğu yönündeki ilk bilgilerine rağmen, son olarak uluslararası büyük haber ajansları, Libya Sağlık Bakanı Othman Abduljaleel’in 3 Yunanlının öldüğüne dair açıklamalarını okurlarına duyurdu.

Alınan bilgiye göre, Yunan ekibi Pazar sabahı üç ton gıda ve tıbbi malzeme taşıyan 19 kişiden oluşuyordu. Ekip, Yunan Ordusu, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri mensuplarından oluşuyordu.

Yunan ekibi Libya’ya şafak vakti askeri C-130 uçağı ile ulaşmıştı. Uçak saat 17:00’de Elefsina’daki 112. Avcı Kanadına varmış ve saat 21:00’de yeni bir uçak havalanarak saat 23:00 sularında Bingazi’ye inmesi beklenmişti.

Olayın kronolojisi

Her şey Pazar günü öğleden sonra Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın Yunan misyonuna ait bir otobüsün karşı yönden gelen bir kamyonla kafa kafaya çarpıştığı bir trafik kazası meydana geldiğine dair bir açıklama yapmasıyla başladı.

Ancak açıklamada hafif yaralıların bölgedeki hastanelere kaldırıldığı ve tüm heyetin ülkelerine geri gönderilme işlemlerinin halihazırda devam ettiği belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...