Çipras: Miçotakis Erdoğan ile görüşmeye başlamalı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Miçotakis Erdoğan ile görüşmeye başlamalı

Yunan-Türk ilişkilerinde mülteci akınları ile başlayan gergin süreç Türkiye’nin Libya ile yaptığını açıkladığı deniz alanları sınırlandırma mutabakatı nedeniyle devam ediyor.

Yunanistan ile Türkiye arasında süren Ege’de deniz ve hava sahası gerginlikleri, Kıbrıs sorunu, azınlıklar meselesi derken son dönemde Evros Meriç’te başlayan mülteci akınları ve Türkiye’nin Libya ile yaptığını açıkladığı deniz sınırları yetki mutabakatı ve bu çerçevede yaşanan gelişmeler iki ülke arasındaki krizi tırmandırıyor.

Türk-Yunan sorunları nedeniyle sıkıntılı süren iki ülke ilişkileri ile ilgili anamuhalefetteki SYRIZA Partisi’nin lideri Aleksis Çipras’tan öneri geldi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/28048-temmuzda-yunanistan-ile-turkiye-arasinda-gerginlik-artacak

Başbakan Kiryakos Miçotakis’i eleştiren Çipras, ND hükümetinin Yunan-Türk ilişkilerinde izlediği siyasetin yanlış olduğunu söyledi. Çipras Başbakan Kiryakos Miçotakis’e, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelere başlaması çağrısında yineledi.

SYRIZA lideri Başbakan Miçotakis’e, “Sen de benim başbakanlık dönemimde yaptığım gibi yap ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye başla” ifadelerini kullandı.

Çipras kendi başbakanlığı döneminde varılan Türkiye ile Yunanistan arasındaki güven artırıcı önlemlerle ilgili anlaşmaları hiç hayata geçirmemesi nedeniyle Miçotakis’i eleştirrken şu ifadeleri kullandı:

ALEKSİS ÇİPRAS:

“Türkiye karşısında hükümet bir yandan da kararlılığını göstermeli. Ancak bununla birlikte kıta sahanlığı koordinatlarını belirleyerek Türkiye ile aramızdaki anlaşmazlıkları Türk hükümetiyle süren istikşafi görüşmelerle çözmelidir. Türkiye ile anlaşmazlıklarımızın Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na götürülme olasılığı da olabilir. Yeter ki, daha önce ülkenin intiharına yol açmayacak iyi hazırlanmış bir strateji tespit edilsin.”

SYRIZA lideri ayrıca Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de elini güçlendirmesi için İtalya, Arnavutluk ve Mısır ile Münhasır Ekonomi Bölge (MEB) anlaşmaları için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/28207-panayotopulostan-turkiyeye-egemenlik-haklarimizi-korumak-icin-askeri-mudahale-dahil-haziriz

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...