Türk-Yunan Diplomatik Görüşme Takvimi Belirlendi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk-Yunan Diplomatik Görüşme Takvimi Belirlendi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk-Yunan diplomatik ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunan Diplomatik kaynakların ulusal basına aktardıklarına göre, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkbaharda Ankara’da gerçekleştirecekleri önemli bir görüşmenin hazırlıkları hız kazandı.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragogiannis’in 2 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştireceği ziyaret, bu sürecin başlangıç noktası olacak. Fragogiannis’in ziyareti sırasında, iki ülke arasındaki pozitif gündemin güçlendirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda, bir Yunan iş heyetinin de Türk işadamları ve dışa dönük kurumlarla buluşacağı bir iş forumuna katılması planlanıyor. Bu forum, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

11 Mart’ta, iki ülke arasındaki siyasi diyaloğu daha da ileri taşıyacak bir toplantı organize ediliyor. Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexandra Papadopoulou ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Aktsapar’ın başkanlık edeceği bu toplantı, Miçotakis ile Erdoğan arasında Nisan ya da Mayıs aylarında planlanan görüşmeye zemin hazırlayacak.

İki ülke liderleri arasında Temmuz ayında Washington’da gerçekleşecek NATO zirvesi kapsamında bir görüşme de planlanıyor. Bu görüşme, bölgesel ve küresel güvenlik konularında iki ülkenin yakınlaşmasının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanı George Gerapetritis de yoğun bir diplomatik programın içinde yer alıyor. 6 Şubat’ta BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile bir araya gelecek olan Gerapetritis, 9 Şubat’ta ise ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Washington’da bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmelerde, Yunanistan ve ABD arasındaki stratejik diyalogun başlatılması ve Yunanistan‘ın BM Güvenlik Konseyi adaylığına destek arayışı gibi kritik konular ele alınacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...