Başbakan Miçotakis Libya Ulusal Ordusu Komutanı Haftar ile görüşüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis Libya Ulusal Ordusu Komutanı Haftar ile görüşüyor

Başbakan Miçotakis Libya Ulusal Ordusu Komutanı Haftar ile görüşüyor

Libya Ulusal Ordusu (LUO) Komutanı Halife Hafter dün akşamdan bu yana Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunuyor.

Komutan Hafter’i taşıyan uçak büyük bir gizlilik içerisinde Yunanistan saati ile 20.30 (TSİ 21.30) sularında Eleftherios Venizelos Havaalanı’na iniş yaptı.

Yunan basını Hafter’in Atina ziyaretinin güvenlik nedenlerinden dolayı büyük bir gizlilik içerisinde organize edildiğini yazdı.

LUO Komutanı Hafter dün akşam Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın bulunduğu bir otele giderek kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Özel görüşmede Libya Donanma Komutanı Faraj al-Mahdawi de hazır bulundu.

Ahval’in haberine göre General Halife Hafter’in bugün yerel saat ile 10.30’da Nikos Dendias ile Yunan Dışişleri Bakanlığı’nda da resmi bir görüşme yapacağı duyuruldu.

Komutan Hafter’in öğle saatlerine doğru ise Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile parlamentodaki başbakanlık ofisinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Hafter ve beraberindekilerin dün geceyi geçirdiği otel ise büyük güvenlik önlemleri alınarak korundu.

LUO’nun resmi twitter hesabından dün gece yayınlanan mesajda “Onu (Hafter) güvende tuttuğun için teşekkür ederiz Yunanistan” ifadelerine yer verildi.

Yunanistan, Pazar günü Berlin’de Libya için yapılacak konferansa davet edilmemiş ve bu durum Yunan yöneticiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

Diğer taraftan Başbakan Miçotakis dün akşam yaptığı açıklamada Ankara ile BM tarafından tanınan Libya hükümeti arasında yapılan anlaşmaya son verilmediği müddetçe Libya ile ilgili AB’deki her türlü barış planı için ülkesinin veto hakkını kullanacağını açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.