Ahçıoğlu: Miçotakis'i yenebilirim, SYRIZA'yı iktidara taşıyabilirim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ahçıoğlu: Miçotakis’i yenebilirim, SYRIZA’yı iktidara taşıyabilirim

SYRIZA Partisi Genel Başkan adayı Efi Ahçıoğlu, Yunanistan’da daha iyi bir gelecek için mücadele etmek istediğini ve SYRIZA’yı iktidara geri döndürmek için aday olduğunu söyledi.

Efi Ahçıoğlu, Kathimerini gazetesine verdiği mülakatta, Başbakan Kiryakos Miçotakis’i neoliberal bir durumu normallik olarak tesis etmeye çalışmakla ve “korku ve sıfır beklenti toplumuna yatırım yapmakla” suçladı.

SYRIZA Partisi Başkan adayı Ahçıoğlu, Miçotakis hükümetini, eşitsizlikleri artırmak, kamu hizmetlerini azaltmak ve sosyal korumayı zayıflatmakla eleştirdi. Başbakan’ı, “Yunan halkını korkutmak ve onları pasifize etmek için” bir kampanya yürütmekle de suçladı.

Ahçıoğlu, SYRIZA’nın siyasi vizyonunun, “net yeniden dağıtım politikaları yoluyla eşitsizlikleri azaltmak, dinamik bir ekonomi inşa etmek, kamu altyapısı yoluyla güvenlik ve sağlık, eğitim, sosyal koruma ve açıkça düzenlenmiş bir işgücü piyasasında yüksek kaliteli kamu hizmetleri sağlamak” olduğunu söyledi.

SYRIZA’nın, “solun kimliğini ve değerlerini korurken, mümkün olan en geniş kitleye hitap etmek istediğini” söyleyen Efi Ahçıoğlu, “Yunan toplumunun mümkün olduğunca büyük bir kısmıyla konuşmaya, onları etkilemeye ve onları ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

Ahçıoğlu, SYRIZA’nın liderliği için yarışan diğer adaylarla ilgili olarak, “her birimizin kişiliğiyle, geçmişiyle, siyasi pozisyonuyla, örgütsel önerisiyle yarışıyoruz ve mümkün olan en fazla sayıda katılımcıyı ikna etme iddiasındayız” ifadelerini kullandı.

SYRIZA‘nın genel başkanlığını kazanması halinde Ahçıoğlu, , Miçotakis hükümetini devirmek için çalışacağını belirtirken, “Yunan halkının daha iyi bir geleceği hak ettiğini düşünüyorum ve bunu başarmak için SYRIZA’yı yeniden iktidara taşıyacağım” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme

Yunanistan’da ana muhalefet partisi SYRIZA’nın Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop SYRIZA İl Örgütü'nde Yeniden Yapılanma ve Geçici Yönetim

SYRIZA Partisi Rodop İl Örgütü, son dönemde yaşanan istifaların ardından yeni bir yapılanma sürecine girdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İstifanın Ardından Hüseyin Zeybek'ten İlk Açıklama

SYRIZA-İlerici İttifak’ın İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, uzun süren düşünme ve çaba sürecinin ardından partisinden ayrılma kararı aldığını duyurdu.
Devamını oku...