Çipras: ND partisi iktidarda 4 yılı dolduramayacak! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: ND partisi iktidarda 4 yılı dolduramayacak!

Çipras: ND partisi iktidarda 4 yılı dolduramayacak!

Yunanistan’da anamuhalefet lideri Aleksis Çipras Yeni Demokrasi (ND) iktidarının dört yıllık görev süresini dolduramadan seçime gideceği değerlendirmesinde bulundu.

Azınlıkça’nın haberine göre hafta sonu yayımlanan “Efimerida ton Syntakton” gazetesine konuşan sabık Başbakan “Miçotakis dört yıllık görev süresini tamamlayabilecek mi?” sorusuna şu yanıtı veriyor:

“Hayır. ND hükümetindeki yıpranma şimdiden başlamış durumda. ND kurmayları ve bizzat başbakan güç dengeleri değişmeden önce erken seçime gitme fikriyle flört ediyor. Uyguladıkları siyaset ve bu politikaların yol açtığı tepkiler kendilerine erken seçim senaryolarını değerlendirmeyi dayatıyor”.

Aleksis Çipras demecinin devamında ise “Tongaya basacaklar, çünkü önümüzdeki seçimlerin oransal (nispi) temsil sistemiyle yapılacak olmasını küçümsüyorlar. Çifte seçimden bahsediyorlar. Ne yapmayı düşünüyorlar? Seçimlere gidip seçmenlere bu seçimin hiçbir değeri yok bir sonraki seçimleri bekleyin mi diyecekler? Her ne zaman yapılırsa yapılsın biz seçime ve ND’nin çözümün bir parçası olmayacağı demokratik bir hükümette yer almak için hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et