İslama tepkili SYRIZA hükümeti Gümülcine’deki Medrese’yi kapatmak mı istiyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İslama tepkili SYRIZA hükümeti Gümülcine’deki Medrese’yi kapatmak mı istiyor?

İslama tepkili SYRIZA hükümeti Gümülcine’deki Medrese’yi kapatacak mı?

SYRIZA hükümetinin Gümülcine’deki (Komotini) asırlık Hayriye Medresesi’ni kapatacağı iddia edildi.

Azınlıkça’nın evros24.gr haber sitesinden aktardığı habere göre, Batı Trakya’daki SYRIZA üyeleri 2015 yılında seçim öncesi dağıttıkları broşürlerde, iktidardaki görev süreleri dolmadan İskeçe ve Gümülcine’deki medreselerini kapatarak meslek liselerine dönüştüreceklerini yazıyordu iddiası var.

Öte yandan Batı Trakya’da aile hukuku konularında isteyenlerin uyguladığı İslami şeriatı kaldırana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen SYRIZA Milletvekili Mustafa Mustafa’nın medrese konusunda da “Bu çağda medrese olmaz, normal devlet okuluna dönsün” şeklinde görüşünü seslendirdiği biliniyor.

Hatırlanacağı üzere Türkçe ders saatleri azalan öğrenciler, boykot eylemine başvurmuştu. Öğrencilerin talebine ve Gümülcine Medresesi’ndeki soruna henüz kalıcı bir çözüm bulunmuş değil. Şimdi Yunan basınında çıkan bu haberler sonrası gözler bir kez daha SYRIZA partisinin azınlık milletvekillerine çevrilmiş durumda.

SYRIZA azınlık milletvekilleri bu haberleri yalanlayacak mı yoksa iddialar doğru mu çıkacak, önümüzdeki aylarda hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.