Yangın sonrası iktidarın oyları düştü: İşte anket sonucu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yangın sonrası iktidarın oyları düştü: İşte anket sonucu

Yangın sonrası iktidarın oyları düştü: İşte anket sonucu

“Parapolitika” gazetesinde yayınlanan son kamuoyu yoklaması sonuçlarına göre Yunanistan’da iktidar ortakları olan SYRIZA ve ANEL partileri Attiki yangın felaketi sonrası büyük düşüş yaşıyor.

Attiki’deki trajik yangın sonrası yapılan iki farklı anketten çıkan sonuçlara göre SYRIZA’nın oy oranının 2012 yılından bu yana ilk kez %15’in altına gerilediğini yazıyor. Parapolitika “Yunanistan geneli SYRIZA %12’inin altına kadar geriledi, afet bölgesinde ve daha da somut olmak gerekirse Doğu Attiki’de iktidar partisinin oy oranı %9’u geçmiyor” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen kamuoyu yoklamalarından birinin Yunanistan’daki gelişmelerle yakından ilgilenen yabancı bir ülkenin büyükelçiliği hesabına yaptırıldığı da not düşüldü.

Attiki dışında, Kuzey Yunanistan’da da iktidar partisinin büyük kan kaybettiği görülen anketlere göre Kılkış (Kilkis) ve İmathia illerinde de SYRIZA’nın %8’lerde olduğu vurgulandı.

Öte yandan SYRIZA’nın iktidar ortağı ANEL’in de aynı bölgelerde %1’i dahi aşamadığına dikkat çekildi. Azınlıkça’nın aktardığı habere göre Kiryakos Velopoulos’un “Elliniki Lisi” adlı partisinin ise Makedonya Eyaleti’nin üç ilinde %5’in üzerine çıktığı gözlemlendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et