SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme

Yunanistan‘da ana muhalefet partisi SYRIZA‘nın Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Kasselakis, İstanbul’da Rum Ortodoksların Epifani ayinine katıldıktan sonra gerçekleşen görüşmede, büyükanne ve büyükbabasının İstanbul kökenlerine atıfta bulundu.

Kasselakis’e görüşme sırasında, diplomatik danışmanı Vangelis Klapadakis, milletvekili Evangelos Apostolakis, ofisinden Manolis Kaminakis ve eski milletvekili ve Merkez Komite üyesi Yannis Bournousis eşlik etti.

Kasselakis’in Açıklamaları

Kasselakis, “Sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederim. İstanbul’daki Rum Ortodoks cemaatine verdiğiniz destekten övgüyle bahsetmek istiyorum. Köklerim İstanbul’a dayanıyor; büyük büyükbabam ve büyükannem buradan. Kendimi İstanbul’da evimde gibi hissediyorum. Türkiye ile Yunanistan arasında olumlu diyalog ve barış için yapılan tüm çabalardan yanayız,” dedi.

Ayrıca, İstanbul’daki çeşitli cemaatlerle ve metro reform projesi ile ilgili İmamoğlu’nun çabalarını takdir ettiğini belirten Kasselakis, bu diyaloğun sürdürülmesi ve ilişkilerin derinleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İmamoğlu’nun Cevabı

İmamoğlu, “Sayın Başkan, sizi İstanbul’da görmekten mutluluk duyuyorum. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler, özellikle İstanbul’un Yunanistan şehirleriyle olan bağları açısından önemli. Son üç yılda Atina başta olmak üzere Yunan şehirleriyle özel bir ilişki dönemi yaşadık. Seçimlerden sonra bu ilişkileri daha da güçlendirmeyi umuyorum,” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, ayrıca CHP Grup Başkanvekili Gökhan Bey’in de bulunduğu bu görüşmede, Kasselakis’in başkan seçilmesini kutladı ve başarılar diledi.

Bu önemli görüşme, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine dair olumlu adımların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. İki liderin de bu buluşmanın her iki ülke için verimli sonuçlar doğurmasını umduğu belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...