Bulgaristan seçime doymuyor: Erken genel seçimler 2 Nisan'da yapılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan seçime doymuyor: Erken genel seçimler 2 Nisan’da yapılacak

Bulgaristan üstü üste erken genel seçim yapmaya doymadı. Bulgar Cumhurbaşkanı Rumen Radev, erken genel seçimlerin tarihini 2 Nisan olarak belirledi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, “3 Şubat tarihinde Halk Meclisi’nin feshedilmesiyle ilgili kararname yayınlayacağım ve 2 Nisan’da parlamento seçimleri yapılacak” açıklamasında bulundu.

Rumen Radev 24 Ocak, Pazartesi günü BSP’nin hükümet kurma başarısızlığı ardından, mevcut 48. Millet Meclisinde olağan kabine imkanlarının tükendiğini belirterek, Sofya Ordu Evinden olağanüstü açıklama yaptı.

Radev kalan sürede, milletvekillerinden, yolsuzlukla mücadele yasası, Başsavcılığın soruşturma mekanizması da dahil olmak üzere önemli yasalar ile Toparlanma ve Sürdürülebilirlik Planı ile ilgili yasalara dikkat etmelerini beklediğini ifade etti.

BSP lideri Korneliya Ninova bugün hükümet kurma yetkisini geri çevirdi ve böylece ülkede yeni hükümet kurma şansları tükendi.

Merkez Seçim Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen Bulgar Cumhurbaşkanı, bundan sonraki seçim sürecini görüştü. Radev, devletin demokratik yapısının özgür, serbest, şeffaf ve dürüst seçimler olmadan mümkün olamayacağını belirtti. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un İstifası Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Bulgaristan’da siyasi sahne, Başbakan Nikolay Denkov’un istifasının ardından önemli bir dönemeçten geçiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine'den Bulgaristan'a Akaryakıt ve Alışveriş 'Göçü'

Gümülcine’de yaşayanlar, Yunanistan’daki yüksek yaşam maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle alışveriş için komşu Bulgaristan,’ı tercih ediyorlar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan'da Yunan Turistleri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı

Bulgaristan’ın Borovo kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir turist otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 8 Yunan vatandaşı yaralandı.
Devamını oku...