Gümülcine'den Bulgaristan'a Akaryakıt ve Alışveriş 'Göçü' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’den Bulgaristan’a Akaryakıt ve Alışveriş ‘Göçü’

Gümülcine‘de yaşayanlar, Yunanistan‘daki yüksek yaşam maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle alışveriş için komşu Bulgaristan‘ı tercih ediyorlar.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu durum, Bulgaristan’daki pazarların ve ürün piyasasının genişlemesine yol açarken, her hafta düzenli olarak komşu ülkeye “gezi” düzenleyenlerin sayısında da ciddi bir artış yaşanıyor.

Yunanistan’daki yüksek akaryakıt vergilendirmesi, tüketicileri daha uygun fiyatlı alternatiflere yönelmeye itiyor. Özellikle kalorifer yakıtı konusunda, ılıman geçen kış mevsimi nedeniyle azalan tüketici siparişleri, yüksek fiyatlar ve doğal gaz gibi alternatif enerji türlerine yönelme eğilimini gösteriyor.

Gümülcine’de yaşayanlar, sadece benzin için değil, süpermarketlerden alışveriş yapmak için de Bulgaristan’a akın ediyorlar. Kar yağışı ve düşük sıcaklıkların yaşandığı günlerde bile, insanlar sınırların dışına çıkıp, daha düşük fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu durum, Gümülcine’nin yerel ekonomisi için olumsuz sonuçlar doğuruyor ve haftalık “gezginlerin” sayısının artmasına neden oluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...