Bulgaristan Sınırında 5 Milyon Evro Değerinde Altın Ele Geçirildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan Sınırında 5 Milyon Evro Değerinde Altın Ele Geçirildi

Bulgaristan‘ın Kapitan Andreevo sınır kapısında, Türkiye’ye geçiş yapmak isteyen bir araçta yapılan aramada 125 kilogramlık altın ele geçirildi. Ele geçirilen altının toplam değerinin 5 milyon evro olduğu bildirildi.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Atanas Ilkov, operasyonun uzun süredir yürütülen bir takip sonucu gerçekleştiğini belirterek, “Bu kaçakçılık şebekesi hakkında birkaç ay önce bilgi sahibi olduk. Avrupa’dan Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye kaçak malzeme taşıyan bir ağın izini sürdük,” dedi.

Gümrük yetkilileri, aracın hava yastığı bölümüne gizlenmiş külçe altın, madeni paralar ve mücevherler buldu. Yapılan incelemenin yaklaşık 13 saat sürdüğünü açıklayan Gümrük Dairesi Müdürü Georgi Dimov, bu miktarın Bulgaristan sınırında şimdiye kadar ele geçirilen en büyük altın kaçakçılığı olduğunu ifade etti.

Operasyon, Kapitan Andreevo Gümrüğü, Ulusal Güvenlik Devlet Ajansı ve Sınır Polisi’nin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Cuma günü düzenlenen basın toplantısında, 125 kilo altına el konulduğu ve olayla ilgili bir Bulgar vatandaşının gözaltına alındığı duyuruldu. Araçta bulunan bir diğer kişinin de hem Bulgar hem Türk vatandaşlığına sahip olduğu belirtildi.

Son yıllarda, özellikle Orta Doğu’dan Batı Avrupa’ya uzanan uyuşturucu rotası üzerinde stratejik bir noktada yer alan Bulgaristan, kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelesini yoğunlaştırmış durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un İstifası Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Bulgaristan’da siyasi sahne, Başbakan Nikolay Denkov’un istifasının ardından önemli bir dönemeçten geçiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine'den Bulgaristan'a Akaryakıt ve Alışveriş 'Göçü'

Gümülcine’de yaşayanlar, Yunanistan’daki yüksek yaşam maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle alışveriş için komşu Bulgaristan,’ı tercih ediyorlar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan'da Yunan Turistleri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı

Bulgaristan’ın Borovo kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir turist otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 8 Yunan vatandaşı yaralandı.
Devamını oku...