2020’de çifte seçime mi gideceğiz? Tüm detaylar ve gerçekler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

2020’de çifte seçime mi gideceğiz? Tüm detaylar ve gerçekler

azınlıkça seçim

İçişleri Bakanı Takis Theodorikakos’un açıklamaları Yunanistan’da erken seçim senaryolarını gündeme getirdi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre her ne kadar İçişleri Bakanı “seçimlerin mevcut hükümetin dört yıllık görev süresi dolduğunda yapılacağını” vurgulasa da, seçim yasası değişikliğine SYRIZA partisinin destek vermesi durumunda erken seçime gidileceği konuşulmaya başlandı.

Her halükarda Yunan Anayasası’na göre de 15 Ağustos 2020 tarihinden önce seçime gitmek mümkün değil. Çünkü Anayasa’nın 41. maddesinin 4. paragrafına göre “bir önceki meclisin dağılmasından sonra oluşan yeni meclis, hükümet istifa etmediği veya güvenoyu alamadığı sürece, göreve başladığı tarihin üzerinden bir yıl geçmeden seçime gidemez”.

Temmuz ayında yapılan seçimleri ND’nin kazanmasıyla birlikte mevcut meclis de çalışmalarına 17 Temmuz 2019 tarihinde başlamıştı.

Ancak ND hükümetinin bu şekilde erken seçime gitmesi ise “intihar” olarak yorumlanıyor.

ND cephesinde de Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yeni seçim yasasının parlamentodan geçmesi sonrası sandığa gitme senaryosu “oldukça zorlu senaryo” olarak değerlendirilirken, anketlerdeki açık üstünlüğün devam etmesi durumunda yine de bu senaryo ihtimal dışı bırakılmıyor.

SYRIZA cephesinde de bu ihtimal göz önünde bulundurularak çalışmalar sürdürülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et