Fauci: 2022 yılında da maske takmak zorunda kalabiliriz - Azınlıkça
Yaşam

Fauci: 2022 yılında da maske takmak zorunda kalabiliriz

ABD Başkanı Joe Biden‘ın sağlık danışmanı ve Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü Doktor Anthony Fauci, ABD’lilerin 2022 yılında da maske takabileceğini söyledi. 

Koronavirüsle mücadelede bazı önlemler hafifletilse bile Amerikalılar’ın 2022 yılında maske takmak zorunda kalacağını vurgulayan Fauci ülkedeki ölüm oranlarına bakılması gerektiğini söyledi.

ABD’de koronavirüs Kovid-19 nedeniyle her gün binlerce kişi hayatını kaybediyor ve toplumun şu ana kadar yüzde 15’i aşılanmış durumda.

2022 yılında koronavirüsle ilgili normalleşmeye daha yakın olunacağını dile getiren Fauci, Amerika’nın toplum bağışıklığına ne zaman ulaşacağını söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

AŞILAR GÜNEY AFRİKA MUTASYONUNA DAHA AZ ETKİLİ

Fauci, yürürlükteki aşıların İngiltere’deki mutasyonlu koronavirüse etkili göründüğünü ancak Güney Afrika mutasyonuna karşı daha az etkili olduğunu kaydetti.

Biden’ın sağlık danışmanı ayrıca Güney Afrika mutasyonlu koronavirüsün daha etkili olması halinde sadece bu virüs türüne yönelik aşıya sahip olunması gerekebileceğini söyledi.

ÇİFT MASKE DAHA MI İYİ KORUYOR? TIKLAYIN

Uzmanlar çift maske takmanın virüse karşı koruyuculuğu artırıp artırmadığı ile ilgili sorulara, “Evet, artırıyor” yanıtını veriyorlar. Bilim insanları, cerrahi maskenin üzerine takılan kumaş maskenin koruyuculuğu artıracağı görüşünü dillendirirken, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada çifte korumanın Covid-19’un yayılmasını önlemede yararlı olabileceğini belirterek “İki tabaka çok büyük ihtimalle virüs ve damlacıklara karşı daha etkili” ifadelerini kullandı.

Amerika yaklaşık 30 milyonla dünyada en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ülke ve korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 500 bine yaklaşmış durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Eczanelerde Korona Aşısı İçin Vatandaşlar 5 Evro Ödeyecek

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, korona aşısının mahalle eczanelerinde uygulanmasına ilişkin yeni bir kararı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Arabada kimlere maske zorunlu değil?

Worth reading...