Amerikalı bilim adamı: Bu virüs asla yok edilemeyecek - Azınlıkça
Yaşam

Amerikalı bilim adamı: Bu virüs asla yok edilemeyecek

Çin‘in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede bütün dünyaya yayılan koronavirüs Kovid-19 için hala aşı bulunabilmiş değil.

Dünya genelinde yaz mevsiminin yaşandığı bölgeler dahil korona vakalarının yeniden artışa geçmesi endişeleri arttırıyor.

Bilim insanlarının ikinci dalga endişesi yaşadıkları biliniyor. Virüsün yayılma hızını kesmek için ise maske kullanımı artıyor.

ABD’de bulaşıcı hastalıklarla ilgili otoritelerden biri olan Dr. Anthony Fauci, koronavirüs Kovid-19’un hiçbir zaman tamamen yok edilemeyeceğini söylüyor.

Fauci, 2021’in başı itibariyle milyonlarca dozda koronavirüs aşısının hazır olabileceğini söyledi.

Amerikanın Sesi sitesinde yer alan habere göre Fauci, süregelen çalışmalarda başarı sağlanması halinde yeterli dozda aşının hazır olacağını ve aşının sadece ekonomileri güçlü ülkelere değil, düşük ve orta gelirli tüm ülkelere ulaştırılmasını umduklarını kaydetti.

AŞI KESİN KORUMA DEĞİL

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Fauci, pandemiye neden olanın yeni bir koronavirüs olduğunun ve bilim dünyasının hala bu virüsle ilgili yeni şeyler öğrendiğinin de altını çizerek, olası bir aşının uzun vadeli koruma sağlama garantisinin olmadığına da vurgu yaptı.

Dr. Anthony Fauci:

“Virüs hiçbir zaman tamamen yok olmayacak. Bunun nedeni bu virüsün aşırı bulaşıcı olmasına dayanıyor. Ancak iyi bir aşı ve kamu sağlığı önlemleri sayesinde bunu geride bırakabileceğimizi düşünüyorum.”

Virüsün hiçbir zaman tamamen yok olmayacağının ardındaki nedenin, bu virüsün “aşırı bulaşıcı” olmasına dayandığını söyleyen Fauci, “İyi bir aşı ile kamu sağlığı önlemleri sayesinde bunu geride bırakabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ABD’de 6 Ağustos gecesi itibarıyla, son 24 saat içinde korona enfeksiyonu nedeniyle 2.000 kişi yaşamını yitirmiş durumda. Bu sayı, Mayıs ayından bu yana ülkede bir gün içinde kaydedilen, virüs kaynaklı en yüksek can kaybı olarak kayıtlara geçirildi.

Öte yandan toplam 4 milyon 900’e yakın vaka ve 160 binden fazla can kaybıyla ABD, dünya genelinde pandemiden en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...