Çift maske takmak daha iyi korur mu? - Azınlıkça
Yaşam

Çift maske takmak daha iyi korur mu?

Yunanistan’da da görülen mutasyona uğrayan koronavirüs uzmanları endişelendirirken virüsten korunmak için çift maske takılır mı sorusu gündemde.

Yunanistan geneli kamuya açık tüm alanlarda maske takma zorunluluğu bulunuyor ve maske kullanmayanlara para cezası kesiliyor. Öte yandan uzmanlar ise, çifte maske takmanın virüse karşı koruyuculuğu artırıp artırmadığı ile ilgili sorulara, “Evet, artırıyor” yanıtını veriyorlar.

Çok sayıda ülkede mutasyonlu virüse karşı korumayı artırmak için bez ve kumaş maskeler yasaklanırken, cerrahi maskeler zorunlu kılındı.

Çifte maske takan isimlerden biri de ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris.

Başkan Joe Biden’ın Ulaştırma Bakanlığına atadığı Pete Buttigieg ve eşi Chasten Buttgieg’in de çifte maske ile poz veren isimler arasında. 

Bilim insanları, cerrahi maskenin üzerine takılan kumaş maskenin koruyuculuğu artıracağı görüşünü dillendirirken, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada çifte korumanın Covid-19’un yayılmasını önlemede yararlı olabileceğini belirterek “İki tabaka çok büyük ihtimalle virüs ve damlacıklara karşı daha etkili”  ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof Ateş Kara da mutasyonlu virüsün daha bulaşıcı özellik taşıdığını belirterek “Önceden mesafemiz 1 metre ise şimdi bunu en az 1,5 metre, karşılıklı durma süremiz 10 dakika ise şimdi bunu mutlaka 2-3 dakikalara indirmemiz lazım. Kapalı bir ortamda maske sayısını iki yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...