ABD’de kaos: Trump destekçileri Kongre binasını bastı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD’de kaos: Trump destekçileri Kongre binasını bastı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihinin en kaos dönemini yaşıyor. Trump destekçileri Kongre binasını basarken şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD Başkanlık seçimlerini Joe Biden’ın açık bir farkla kazanmasına rağmen sonuçları tanımayacağını açıklayan Donald Trump’ın destekçileri Kongre binasını bastı.

Kongre’nin Joe Biden’ın kazandığı başkanlık seçimlerini tescil etmek üzere toplandığı gün Trump yanlıların düzenlediği protestolar şiddete dönüştü. Eylemciler, Kongre binasını işgal etti. Trump, destekçilerine eve dönme çağrısı yaparken, Biden yaşananları “başkaldırı” olarak nitelendirdi.

Bariyerleri aşarak Kongre binasına girmeyi başaran bir grup gösterici polis tarafından binadan çıkarılırken, protestocular ile polis arasında da çatışmalar yaşandı.

Amerika basını bir polisin Kongre içinde bir göstericiyi vurduğunu duyurdu.

ABD Kongresi’nde olayların kontrolden çıkmasının ardından Joe Biden, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne yönelik “saldırılara” da son verilmesi çağrısında bulundu. Trump’dan protestoculara çağrı geldi.

ABD’de neler oluyor?

ABD’de Kasım ayında yapılan başkanlık seçim sonuçlarının onaylanacağı Kongre’deki oturum sırasında Başkan Donald Trump destekçileri Kongre’nin bulunduğu Capitol binasını hücum ederken bazı Trump destekçileri binaya girmeyi başardı. Bu sırada polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Trump taraftarlarının Kongre binasına girmeye çalışması üzerine tüm oturumlara ara verilerek binanın kapıları kilitlendi. Kongre binasının kapıları kilitlenirken, öfkeli kalabalık binanın merdivenlerinin önündeki metal bariyerleri yıktı. Polisler, saldırgan göstericilere biber gazı ve kalkanlarla müdahale etti. Olaylar üzerine Washington Belediye Başkanı sokağa çıkma yasağı ilan etti. Olaylar, Trump’ın aynı bölgede destekçilerine hitaben yaptığı konuşmadan sonra başladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaçlı Öğrenci ABD Üniversitesi'nden Tam Burs Kazandı

Dedeağaç 4. Lise’nin başarılı öğrencisi Dimitris Deliakidis, Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Pensilvanya Üniversitesi’nde (UPENN) tam burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Devamını oku...