FSRU Dedeağaç'a Geldi: Yunanistan İçin Yeni Dönem - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

FSRU Dedeağaç’a Geldi: Yunanistan İçin Yeni Dönem

Dedeağaç Limanı‘nda, Gastrade’in Yüzer Depolama Yeniden Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) demirlemesi, enerji güvenliği alanında Yunanistan için yeni bir sayfa açıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Singapur’daki Seatrium tersanesinde dönüştürülen ve yaklaşık 300 metre uzunluğundaki özel tanker, Pazar sabahı Dedeağaç‘a ulaştı.

FSRU’nun Stratejik Önemi

FSRU’nun varışı, Yunanistan ve Güneydoğu Avrupa için stratejik öneme sahip bir projenin tamamlanmasını simgeliyor. Önümüzdeki günlerde, 12 noktalı bir demirleme sistemi ile sabitlenecek olan FSRU, denizaltı ve karadaki yüksek basınçlı doğalgaz iletim boru hattına bağlanarak faaliyete geçecek. Bu gelişme, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve diğer Doğu Avrupa ülkelerine gaz tedariki açısından büyük bir adım olarak görülüyor.

“ALEXANDROPOLIS” Adlı FSRU

Proje, Trakya Denizi’nde kalıcı bir yer edinecek ve “ALEXANDROPOLIS” adını alacak. Bu ad, projenin sahiplenilmesinde önemli rol oynayan kent ve sakinlerine bir onur nişanesi olarak verildi.

Konstantinos Sifneos’un Açıklamaları

Gastrade SA Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Konstantinos Sifneos, FSRU’nun Güneydoğu Avrupa’ya yeni bir doğalgaz giriş kapısı olarak önemine dikkat çekti. Sifneos, FSRU’nun enerji haritasını çeşitlendirme ve enerji güvenliği açısından stratejik bir altyapı olduğunu vurguladı.

Kurulum ve Test Aşamaları

FSRU’nun demirleme işlemleri, özel römorkörlerin yardımıyla yapılacak ve bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Ardından, “göbek kordonu” adı verilen kıyı ile iletişim sistemi ve denizaltı boru hattına bağlantı yapılacak. Sifneos, 15-20 Ocak tarihleri arasında başlayacak testlerle, FSRU’nun Şubat sonu veya Mart başında faaliyete geçmesinin beklendiğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Çocuk Cerrahisi Kliniği Yenilendi

Latsis Vakfı ve SYN-ENOSIS işbirliğiyle sağlanan bağışlar sayesinde, Dedeağaç Üniversite Genel Hastanesi’nde yer alan Çocuk Cerrahisi Kliniği, modern yeniliklerle donatılarak tekrar hizmete girdi.
Devamını oku...