Ο Αμερικανός Πρέσβης ανέφερε ξανά το ενδιαφέρον του στην Αλεξανδρούπολη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ο Αμερικανός Πρέσβης ανέφερε ξανά το ενδιαφέρον του στην Αλεξανδρούπολη

 Ο Αμερικανός Πρέσβης ανέφερε ξανά το ενδιαφέρον του στην Αλεξανδρούπολη

Για το μεγάλο ενδιαφέρον και την ισχυρή πίστη των ΗΠΑ στις επενδυτικές προοπτικές της Αλεξανδρούπολης, τόσο για το έργο του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) όσο και για το λιμάνι, μιλά σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt.

Όπως επισημαίνει, «στην Αλεξανδρούπολη έχουμε τουλάχιστον μία αμερικανική εταιρεία ενέργειας που έχει στρέψει την προσοχή της στην πλωτή μονάδα FSRU. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχοντας μιλήσει με τον κ. Κοπελούζο, πως ένας Αμερικανός εταίρος είναι επιθυμητός για το έργο».

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως «ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, σε πρόσφατες δηλώσεις του για την ευρωπαϊκή πολιτική, έδωσε έμφαση στην ατζέντα για την ενεργειακή ασφάλεια και συγκεκριμένα στη διασύνδεση του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB ως μια από τις προτεραιότητές μας».

Ακόμη, ο κ. Pyatt αναφέρει πως ο νέος υφυπεξ για την Ευρώπη, A. Wess Mitchell, σε ομιλία του στη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή ασφάλεια, στην Αλεξανδρούπολη και στην πλατφόρμα FSRU.

«Η Ελλάδα είναι βασικός εταίρος σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενεργειακής ασφάλειας και εναλλακτικής προσφοράς σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και η Αλεξανδρούπολη είναι το σημείο εισόδου. Επομένως, έχουμε μια αμερικανική εταιρεία η οποία ενδιαφέρεται για την FSRU και μια αμερικανική εταιρεία που ενδιαφέρεται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το μήνυμα που λαμβάνω από το ΤΑΙΠΕΔ, από το ΥΠΟΙΚ και από το υπουργείο Οικονομίας είναι πως το project πρόκειται να προχωρήσει στις αρχές του 2018 και από τη δική μου επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη νωρίτερα το φθινόπωρο μου ήταν σαφές ότι όλοι καλωσορίζουν την αμερικανική δραστηριοποίηση στην πόλη».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.