Market Pass başvuru süresi ne zaman bitiyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Pass başvuru süresi ne zaman bitiyor?

Yunanistan‘da, Market Pass yardım programının başvuru süreci devam ediyor. Başvuruların son tarihi 8 Ocak 2024 olarak belirlendi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Söz konusu tarih, yardım tutarını almak isteyen vatandaşlar için son başvuru fırsatını işaret ediyor. Program kapsamında, dijital banka kartları ise 29 Şubat 2024 tarihine kadar aktif kalacak.

Özellikle, Eylül ayında yaşanan hava olaylarından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar için, Kasım ve Aralık ayları boyunca ek ödeme yapılacak. Bu ek ödeme, normal ödeme miktarının iki katı olacak.

Market Pass programı, alışveriş tutarının %10’una kadar yardım sağlıyor. Tek üyeli haneler için aylık minimum 22 evro yardım yapılırken, her ek hane üyesi için bu miktar 10 evro artırılıyor. Ancak, altıdan fazla çocuğa sahip olan aileler için belirlenen alışveriş sınırı uygulanmayacak.

31 Ekim 2023’ten sonra ve 8 Ocak 2024’e kadar başvuran vatandaşlar için yardım, dijital banka kartlarına kredi olarak yatırılacak ya da 15 Ocak 2024 tarihine kadar doğrudan banka hesaplarına ödenecek.

Yunanistan Maliye Bakanı Kostis Hacidakis, İçişleri Bakanı Niki Kerameos, Kalkınma Bakanı Kostas Skrekas, Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papastergiou ve Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Thanos Petralias’ın imzaladığı Ortak Bakanlar Kararı ile dijital banka kartlarının geçerlilik süresi 29 Şubat 2024’e kadar uzatıldı.

31 Ekim’e kadar başvuru yapmış olanlara, başvuru detaylarını iptal etme veya değiştirme hakkı tanındı. Ancak, bu değişiklikler yalnızca 8 Ocak 2024’e kadar mümkün olacak. 8 Ocak’tan sonra yapılan başvurularda ise, bu bilgilerin değiştirilmesi mümkün olmayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...