Market Pass para yardımına başvurular başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Pass para yardımına başvurular başladı

Yunanistan‘da düşük gelirli ailelere verilecek Ağustos, Eylül ve Ekim ayları için Market Pass para yardımına başvurular 15 Eylül Cuma günü başladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Market Pass para yardımından daha önceki aylarda mali destek almış olan yararlanıcılar için yeniden başvuru yapılmasına gerek olmadığı bildirildi.

Market Pass‘ın yararlanıcıları, 2022 yılı için zamanında vergi beyannamesi vermiş olan ve toplam yıllık geliri 16.000 evroyu aşmayan tüm Yunan vergi mükelleflerini kapsıyor.

Buna ek olarak, gayrimenkulün toplam değeri evli olmayan kişiler, dul veya ayrı yaşayan kişiler için 250.000 evroyu ve evli kişiler veya medeni birliktelik tarafları ve tek ebeveynli aileler için 400.000 evroyu aşmamalıdır.

Yardım miktarı, 1.000 evroya kadar olan aylık alışveriş tutarının %10’u olarak belirlenmiştir. Tek kişilik haneler için aylık 22 evrodan başlayan tutar, her ilave hane üyesi için 10 evro artırılmaktadır. Yukarıdaki alışveriş sınırı, bakmakla yükümlü olduğu 6’dan fazla çocuğu olan yararlanıcılar için geçerli değildir.

Market Pass mali desteği, 31 Ekim 2023 Salı gününe kadar vouchers.gov.gr dijital platformu üzerinden ya da KEP’ler aracılığıyla başvuruda bulunarak alınabilir.

Başvuru nasıl yapılır?

Market Pass mali desteği başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Vouchers.gov.gr web sitesine gidin veya KEP’e gidin.
  2. “Market Pass” sekmesine tıklayın.
  3. Kimlik bilgilerinizi girin ve e-posta adresinizi doğrulayın.
  4. Başvuru formunu doldurun ve gerekli belgeleri yükleyin.
  5. Başvurunuzu gönderin.

Başvuruların değerlendirilmesi yaklaşık 2 hafta sürecektir. Başvurunuz onaylanırsa, yardım tutarı doğrudan banka hesabınıza yatırılacaktır.

Market Pass mali desteğinin amacı nedir?

Market Pass mali desteği, yüksek enflasyon nedeniyle zor durumda olan düşük gelirli ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et