Miçotakis açıkladı: Evros Pass geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis açıkladı: Evros Pass geliyor

Batı Trakya’da Evros ilini saran ve büyük felaketlere yol açan orman yangınlarda zarar gören bölgeye destek amacıyla Evros Pass uygulaması geliyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Yunan Meclisinde yaptığı açıklamayla, Batı Trakya’nın Evros ilinde iki haftayı aşkın süredir devam eden orman yangınlarının ardından, getirilen ek destek önlemleri arasında Evross Pass kartı uygulamasının da hayata geçirileceğini ilan etti.

Evros’ta başta Dadia Ormanı olmak üzere tüm bölgeyi yakmaya devam eden yıkıcı yangınlar nedeniyle Evros Pass adı verilen destek yardımı uygulaması hayata sokulacak.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Evros Pass ile ilgili duyuruyu Parlamento kürsüsünden yaptı ve neler içeriği hakkında daha fazla bilgi vermedi.

Ancak Miçotakis’in söylediği şey, Evros’a yönelik ödeneğin de daha önce Evia yangınındaki gibi olacağı yönündeydi.

Miçotakis özellikle, “Evros için, Evia’da olduğu gibi Evros Pass uygulamasını başlatıyoruz” diye belirtti.

Eğer durum böyle olursa, 100 evro ile 150 evro arasında değişen ve belirli kriterleri karşılayan hak sahiplerine Evros bölgesinde kullanılması şartıyla verilen tatil ödeneğinden bahsediyor olacağız.

Evros Pass için başvurular, gov.gr üzerinden taxisnet kodları ile yapılacak. Evros Pass kartı yıl boyunca tatillerde geçerli olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...