Koronavirüs vakası sonrası Selanik’te panikleyen vatandaşlar marketleri boşaltmaya başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koronavirüs vakası sonrası Selanik’te panikleyen vatandaşlar marketleri boşaltmaya başladı

market 2

Yunanistan’daki ilk koronavirüs vakasının Selanik’te doğrulanması sonrası bu şehirdeki vatandaşlar marketlere akın etti.

Azınlıkça’nın thestival.gr’den aktardığı bilgilere göre Selanik’te 26 Şubat 2020 çarşamba günü ilk koronavirüs vakasının doğrulanması sonrası vatandaşlar soluğu marketlerde aldı.

Bazı panik halindeki vatandaşlar özellikle un, şeker ve peksimet alırken, Selanik’in merkezinde bulunan meşhur bir marketin müdürü “Saat 13.00’ten itibaren marketteki hareketlilikte bir önceki yıl aynı zaman dilimine kıyasla %150 artış vardı” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların tercih ettiği ürünlerin stoklarında bulunduğunu dile getiren market müdürü “Ancak bu durum devam ederse kısa sürede bütün raflar boşalır” ifadelerini kullandı.

Yetkililer ise vatandaşlara panik yapmamaları konusunda uyarıda bulunurken, paniğin sadece soruna yol açabileceğini vurguluyor.

Büyük market zincirleri yetkilileri ise endişeye mahal verecek bir durumun söz konusu olmadığını ve stoklarında yeterli ürün bulunduğunu belirtiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et