Yunanistan'da Belediye Başkanlarının ve Yardımcılarının Maaşları Ne Kadar? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Belediye Başkanlarının ve Yardımcılarının Maaşları Ne Kadar?

Yunanistan genelinde belediye başkanları, başkan yardımcıları ve belediye meclis başkanlarının maaşları belediyedeki nüfus sayısına göre şekillenmektedir.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Örneğin, nüfusu 100.000’in üzerinde olan belediyelerin başkanlarına aylık 4.275 evro, nüfusu 20.000 ile 100.000 arasında olan belediyelerin başkanlarına ise 3.420 evro maaş ödenecek.

Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Başkanları

Belediye başkan yardımcıları için aylık maaş 3.206 evro olarak belirlenmiştir. Ancak bu ödenek zorunlu değil. Belediye başkanları, yardımcıları, meclis başkanları ve kamu ve iş dünyası temsilcileri, belediye finans departmanının talebi üzerine bu ödenekleri reddedebilir veya herhangi bir sosyal amaç için tahsis edebilirler.

Görev Süresi ve Gelecekteki Planlar

Yeni yetkililer, 1 Ocak 2024 tarihinde göreve başlayacaklar ve görev süreleri 31 Aralık 2028 tarihinde sona erecek. Ödeneğin alınıp alınmaması veya sosyal amaçlar için tahsis edilip edilmemesi yetkililere bağlı olacak.

Bölge Belediye Başkanlarına Özel Durum

Büyük şehirlerin belediye başkanlarına ödenen miktarın aynısı, bölge belediye başkanlarına da ödenecek. Bu, bölge belediyelerinin önemini ve yetkililerinin görevinin kapsamını bir kez daha gösteriyor.

İçişleri Bakanlığı’nın bu kararı, belediye başkanları ve yetkililerin görevlerinin önemini yansıtan bir faktör olarak görülüyor ve kamuoyu tarafından tartışılıyor. Yeni göreve başlayacak yetkililerin bu ödenekleri nasıl kullanacakları merakla bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...