Çocuk Parası Yardımı'nın 5'inci Taksiti Kasım Sonunda Ödenecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk Parası Yardımı’nın 5’inci Taksiti Kasım Sonunda Ödenecek

Yunanistan‘da Çocuk Parası Yardımı’nın 5’inci taksiti, Kasım ayının son iş günü olan 30 Kasım Perşembe günü vatandaşlara ödenecek.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

A21 – Çocuk Parası Platformu, şu anda vatandaşlar için kapalı durumda olup, 5. taksitin hesaplanması için çalışmalar devam ediyor.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, platform 30 Kasım 2023 tarihinde otomatik olarak açılacak. Yardımın verilmesi için, başvuruların nihai olarak sunulması ve onaylanması gerekiyor. Geçici olarak saklanan başvurular, yapılmamış sayılacak ve dikkate alınmayacak.

Başvuruların açılmasıyla birlikte, Çocuk Parası yararlanıcıları, başvurularını IDIKA platformundan veya www.opeka.gr web sitesi üzerinden kişisel Taxisnet şifrelerini kullanarak yapabilecekler. Çocuk pasası ödemesi, bazı durumlarda bir gün öncesinden, yani 29 Kasım Çarşamba günü ATM’lerde görülebilecek.

Ek olarak, gelir desteği kapsamında alınan ilk tedbirlerden biri olarak, 1 Ocak 2024’ten itibaren A21 çocuk yardımının artırılması ve “Noel” hediyesi olarak adlandırılan ek ödemelerin yapılması planlanıyor. Bu hediyeler, bakmakla yükümlü oldukları kişilere sahip ailelere verilecek. Yaklaşık 800,000 hak sahibi ailenin alması beklenen miktarlar 98 Avro’dan başlayıp 1,960 Avro’ya kadar çıkacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...